Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

GMKA, bölge istihdamına katkı sağlıyor

GMKA, bölge istihdamına katkı sağlıyor

Güney Marmara Bölgesinde, bölgenin ihtiyaç duyduğu alanlarda işgücü niteliğinin arttırılması amacıyla ?Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi? 2018 Yılı Mali Destek Programı kapsamında tamamlanan projelerden, Balıkesir Açık Ceza İnfaz Kurumunun ?Biz De Varız? pr

Güney Marmara Bölgesinde, bölgenin ihtiyaç duyduğu alanlarda işgücü niteliğinin arttırılması amacıyla ?Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi? 2018 Yılı Mali Destek Programı kapsamında tamamlanan projelerden, Balıkesir Açık Ceza İnfaz Kurumunun ?Biz De Varız? projesi için ziyaret gerçekleştirildi.
Ziyarette, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreter V. Abdullah Güç ile İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkanı Emrah Bozkurt´u, Balıkesir Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdür Yardımcısı Ali Özçelik ve yetkililer ağırladı.
Ziyarette hükümlülerin meslek edinme alanları, verilen kurslar, atölye alanlarındaki çalışmaları ve gerçekleşen projenin faydaları konuşulurken, uygulama yapılan atölyeler de gezilerek projenin pozitif etkileri yerinde görüldü.
Mesleki eğitime erişimde güçlük çeken kesimlerin mesleki eğitime erişiminin sağlanması önceliğini taşıyan programda yer alan ?Biz De Varız? projesi kapsamında 55 m2 meslek edindirme alanı oluşturuldu. Yapılmış olan Metal Yüzeyleri Boyama, İş Güvenliği ve Gazaltı Mig-Mag Kaynağı kursları ile 74 hükümlü ve 4 memur belgelerini alırken, atölye alanında verilen kurs sonucunda başarılı olanlardan 4´ü Balıkesir Açık Hava Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu Müdürlüğü bünyesinde işe başladı. Ayrıca kurslar sonucunda nitelik kazanan hükümlüler İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okulların ihtiyaç duyduğu masa ve sandalyeleri boyama işlemi yürütüyor.
Ziyarette İŞKUR, Halk Eğitim Merkezi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün ortak çalışmaları neticesinde başarılı bir şekilde gerçekleşen proje sonucunda Balıkesir´de mesleki eğitim konusunda bir ihtiyacın giderilmesine katkı sunulduğu belirtilirken Özçelik, hükümlülerin meslek edinerek kendilerini geliştirdiklerini, ayrıca atölyelerde çalışarak kendi paralarını kazanarak ailelerine yük olmaktan kurtulduklarını ifade etti. Özçelik, hükümlülerin olumsuz davranışlardan uzaklaşarak Ceza İnfaz Kurumu´ndan sonraki hayatlarına da hazırlandıklarını belirtti.
Bölge istihdamına sürekli bir katkı sağlaması beklenen proje, 240.423.89 TL toplam maliyet ve 215.539.24 TL Güney Marmara Kalkınma Ajansı desteği ile tamamlandı. Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli