Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

GMKA, onaylanan projelerin sözleşmelerini imzalıyor

GMKA, onaylanan projelerin sözleşmelerini imzalıyor

GMKA, bugüne kadar 10 proje sahibiyle sözleşme imzaladı.

GMKA, bugüne kadar 10 proje sahibiyle sözleşme imzaladı.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), 2015 Yılı Mali Destek Programında desteklenen projelerin sahipleriyle sözleşmeleri imzalamaya başladı.
Program kapsamında Ajans tarafından desteklenecek 36 proje ile sözleşmeler imzalanıyor.
Geride bıraktığımız günlerde değerlendirme süreci tamamlanan destekler için, 231 proje başvurusu alındı. Açıklanan sonuçlara göre 5.5 milyon lira bütçeli İktisadi Kalkınma Mali Destek Programında 16 KOBİ projesi, 5.5 milyon lira bütçeli Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programında 7 proje ve 2.000.000 lirası Sosyal Kalkınma Mali Destek Programında ise 13 proje destek almaya hak kazandı.
Altyapı Projelerinde ilk imza Balıkesir Valiliğinden
Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programında desteklenecek altyapı projeleri içinde ilk imza Balıkesir Valiliği ile atıldı. Balıkesir Valiliği´nin hazırladığı Misya Yürüyüş Yolları Projesi´nin sözleşmesi Balıkesir Valisi Mustafa Yaman tarafından imzalandı.
Proje ile ormanlık alanlarda doğa yürüyüşü yolları ve seyir terasları yapılarak doğa sporlarına yönelik altyapı çalışmalarının ve eko turizm potansiyelinin geliştirilmesi amaçlıyor.
Toplam bütçesi 502 bin lira olan ve GMKA´nın 377 bin TL destek verdiği, Balıkesir turizmine önemli alternatif katkılar yapacak projede, Erdek, Gönen, Dursunbey, Edremit, Sındırgı, İvrindi, Gömeç, Susurluk ve Kepsut Belediyelerinin aralarında bulunduğu 9 Belediye iştirakçi olarak yer alıyor.
Balıkesir OSB´ye 1,3 milyon destek
Balıkesir Valisi Mustafa Yaman´ın Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında imzaladığı ikinci proje ise, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi´nin 2 milyon lira bütçeli ?Balıkesir OSB Atık Su Arıtma Tesisi Enerjisini Güneşten Sağlıyor Geleceğini Planlıyor Projesi? oldu.
Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, sözleşmeleri imzalanan iki proje için de önem verilen projeler olduğunu açıkladı.



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı