Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

GMKA, rüzgar enerji sektörünü destekliyor

GMKA, rüzgar enerji  sektörünü destekliyor

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), Avrupa Birliği fonlarından yararlanmaya devam ediyor.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), Avrupa Birliği fonlarından yararlanmaya devam ediyor.
Ajans kümelenme projesinden sonra ikinci projesi olan Gençlik Enerjisi Rüzgar Enerjisiyle Buluşuyor projesi de 318 bin Avro destek aldı.
GMKA, sadece hibe vermiyor, aynı zamanda ulusal ve uluslararası fonlardan yararlanarak Güney Marmara´ya kaynak çekme görevini de en iyi şekilde yerine getiriyor.
Geçtiğimiz günlerde yine Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Arasındaki Sivil Toplum Diyaloğu-IV - Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu Hibe Programı kapsamında sunulan ?Güney Marmara Gıda Kümesi? projesi 150 bin Avro hibe almaya hak kazanmıştı.
GMKA´nın ikinci projesi ise yenilenebilir enerji üzerine. AB´nin İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında Genç İstihdamının Geliştirilmesi Hibe programına sunulan ?Gençlik Enerjisi Rüzgar Enerjisiyle Buluşuyor´ projesi 1500´den fazla proje arasından başarılı olarak 59. sıradan desteklenmeye hak kazandı.
Avrupa Birliği ve Türkiye arasındaki Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) tarafından % 90 oranında finanse edilen projenin bütçesi 353.880 Avro ve destek miktarı 318.457 Avro olarak kabul edildi.
12 ay sürecek olan projeyle bölgemizin mühendislik fakülteleri veya alanla ilgili meslek yüksekokullarında öğrenim gören veya buralardan yeni mezun olan yetmiş işsiz genç rüzgar enerjisi sektöründe çalışmak üzere 6 ay sürecek sertifika programlarına tabii olacak. Üniversitelerin sürekli eğitim merkezlerinde uygulamalı olarak verilecek eğitimlerin ardından gençler, ikişer aylık staj programlarına ve ayrıca girişimcilik eğitimlerine dâhil edilecekler. Programın sonunda gençlerin rüzgâr enerjisi alanında bölge işletmelerinde istihdam edilmeleri veya bu alanda kendi işlerini kurmaları hedefleniyor. Proje kapsamında müfredatı geliştirilecek olan Rüzgâr Enerjisi Sertifika Programı, proje tamamlandıktan sonra Balıkesir ve Çanakkale´deki üniversitelerin Sürekli Eğitim Merkezlerinde düzenli olarak uygulanabilecek hale getirilecek. Gençlik Enerjisi Rüzgar Enerjisiyle Buluşuyor Projesinin uygulanmasına Çalışma Bakanlığı´nın planlaması doğrultusunda 1 Nisan 2016 tarihinde başlanacak.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli