Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

GMKA, zeytin ve zeytinyağı temsilcilerini konuk etti

GMKA, zeytin ve zeytinyağı temsilcilerini konuk etti

Balıkesir´in önde gelen zeytin ve zeytinyağı üreticilerinin temsilcileri, temaslarda bulunmak üzere Güney Marmara Kalkınma Ajansı´na (GMKA) ziyarette bulundular.

GMKA Balıkesir hizmet binasında gerçekleşen ziyarete; Burhaniye Zeytin ve Zeytin Ürünleri İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ata Akbulak, Burhaniye Zeytin ve Zeytin Ürünleri İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Havran Zeytin Üreticileri Derneği Başkanı Yahya Ağacık, Edremit Ticaret Borsası Başkanı ve Edremit Zeytin Üreticileri Derneği Başkanı Tarkan Denizer ile Havran Zeytin Üreticileri Derneği Başkanı Hilmi Akdoğan katıldı. Ajansın Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Candan Şahin ve Planlama, Programlama ve Koordinasyon Birimi Başkanı Osman Erol İnce´nin de katıldığı görüşmede GMKA Genel Sekreter Vekili Dr. Kasım Özek ziyaretçileri makamında ağırladı.
Balıkesir´in Körfez Bölgesindeki ekonomik hareketliliğin önemli bir payını oluşturan zeytin ve zeytinyağı sektörünün sorunları ve sorunların çözümü için yapılabilecek faaliyetlerin konuşulduğu ziyarette OSB Müdürü Akbulak, sektörde faaliyet gösteren üreticilerin üretim faaliyetlerini gerçekleştirebileceği Organize Sanayi Bölgesi´nde yürütülen altyapı çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Federasyon başkanı olarak seçilen Ağacık ise Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Edremit ve Havran Zeytin Üreticileri Dernekleri olarak bir araya gelerek, zeytin ve zeytinyağı sektörünün sorunlarına işbirliği ve güç birliği yaklaşımı ile ortak çözümler geliştirmek amacıyla Edremit Körfezi Zeytin ve Zeytin Üreticilileri Federasyonunun kurulduğu haberini iletti.
Ajans uzmanlarının OSB´nin faydalanabileceği ulusal ve uluslararası fonlar hakkında hazırladığı bilgi notunu OSB yönetimi ile paylaşıldığı toplantıda ayrıca federasyon üyelerine Ekonomi Bakanlığı UR-GE destekleri hakkında bilgiler verildi. Özek, kurulan federasyon hakkında sektördeki dağınık yapının önüne geçileceğini belirterek, verimlilik ve etkinliği artırmada önemli bir adım sayılacak bu faaliyeti çok olumlu olarak değerlendirdi.
Sektörün durumu ile bu konudaki gelişmelerin konuşulduğu ziyaret sonrası Özek, görüşmenin faydalı olduğunu, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı