Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

GMKA Çinli Yatırımcılara Rehber Oldu

GMKA Çinli Yatırımcılara Rehber Oldu

Güney Marmara Kalkınma Ajansı bölgeye yerli ve yatırımcı getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak Çinli TEXHONG firmasının yeni tekstil fabrikası için çalışmalar yürüten Ajans, firmaya talebi doğrultusunda Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı bölgeye yerli ve yatırımcı getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak Çinli TEXHONG firmasının yeni tekstil fabrikası için çalışmalar yürüten Ajans, firmaya talebi doğrultusunda Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde uygun arsaları gösterdi.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı Balıkesir ve Çanakkale Yatırım Destek Ofisi koordinatörlükleriyle bölgeye yatırımcı çekmek için çalışmalarına hız verdi. Bölgeye gelecek ulusal ve uluslararası yatırımcılar için tek durak ofis” mantığıyla hareket eden YDO'lar, yatırımcıların her türlü bürokratik işlerimlerini tek elden takip edip sonuçlandırıyorlar. Aynı zamanda yeni yatırımcılar için yatırım imkanlarını da tanıtan YDO'lar, bölgeye gelecek yatırımcılar için rehberlik hizmeti sunuyorlar.
Balıkesir, Manisa, Kütahya ve Afyon'u içine alan bölgede yatırım yapmak için harekete geçen Çinli TEXHONG firması, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemeler yapmak üzere Balıkesir'e geldi. İlk olarak Balıkesir Sanayi Odası'na geçen firma sahibi ve Genel Müdürü Hong Tian Zhu ve Genel Müdür Yardımcısı Simon Yu, burada Sanayi Odası yetkililerinden Balıkesir OSB hakkında çeşitli bilgiler aldı. Balıkesir Sanayi Odasında yapılan toplantıya Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, Balıkesir YDO Koordinatörü Ekrem Özşen, Uzman Haluk Aksu, Başbakanlık Yatırım Destek Ajansı Uzmanı Samet Akyüz, Balıkesir OSB Müdürü Gökmen Zeytun ve Elektrik Mühendisi Cihan Alpay katıldı.
İlk olarak bölgemize hoşgeldiniz” diyerek toplantının giriş konuşmasını yapan GMKA Genel Sekreteri Gündoğan, Balıkesir OSB'nin yatırımcılar için uygun bir bölge olduğunu kaydederek İnşallah yatırımınızı Balıkesir OSB'ye yaparsınız” dedi.
Balıkesir OSB'nin avantajları detaylı bir şekilde aktarılan firma yetkililerine daha sonra Balıkesir OSB'deki uygun boş arsalar gösterildi. Balıkesir kent merkezinde de kısa bir gezintiye çıkartılan Çinli yatırımcılar daha sonra detaylı çalışmalar yapmak üzere GMKA Binasına geçti. Burada çeşitli konuların netleştirildiği bir toplantı yapılarak Balıkesir'in lojistik ve stratejik imkânları haritalar ve dokümanlar üzerinde anlatıldı. Ajans'taki toplantıdan sonra Çinli TEXHONG Firması yetkilileri ve Ajans yetkilileri Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ı ziyaret ederek, yatırım konusunda çeşitli bilgiler paylaştılar.
Ziyaret dolayısıyla son derece mutlu olduğunu belirten Vali Turhan, Yurdışından yatırımcı çekmenin önemli olduğunun altını çizerek Yabancı yatırımcılar için her türlü desteğe hazırız” dedi. Bu yatırımın Balıkesir'e gelmesi halinde diğer Çinli firmaların da Balıkesir'i tercih edeceğini söyleyen Vali Turhan, Balıkesir'in tercih edilmesinin Balıkesir için çok önemli olduğunu belirterek, Ajansın özellikle uzak doğudaki ülkelere özel önem vermesini istedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false