Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

GMKA´dan bölgemizi tanıtım atağı

GMKA´dan bölgemizi tanıtım atağı

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından, Hestourex Dünya Sağlık Spor Kongre ve Fuarı´nda Balıkesir ve Çanakkale tanıtıldı.

Bu yıl Antalya´da ilki düzenlenen Hestourex Dünya Sağlık Spor Kongre ve Fuarı´na katılan GMKA, bölgemizin sağlık ve spor turizmi olanaklarını tanıttı.
Dışişleri Bakanlığı çatısı altında Ekonomi Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen Hestourex, 150 ülkeden 4 bin kişilik satın alma heyetinin katılımıyla kapılarını törenle açtı.
Açılışa, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, belediye başkanları, turizm, sağlık ve spor dünyasının temsilcileri katıldı.
Fuarın açılışını gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye´de bir ilki Hestourex´i hep birlikte gerçekleştirdiklerini belirterek, bunu Cumhurbaşkanının vizyonu ve talimatlarıyla, Başbakan ve bakanlıkların desteğiyle düzenlediklerini söyledi.
Bakan Çavuşoğlu, "Bu yıl 10 milyar liranın üzerinde anlaşma yapılmasını ve kısa vadede 150 milyar liralık anlaşmanın gerçekleşeceğini bekliyoruz. 2 binden fazla akademisyen fuara katılıyor ve tecrübelerini burada paylaşıyor. 40 bin ikili iş görüşmesi bekliyoruz. 2017 yılı içerisinde sadece Antalya´da 20 uluslararası spor turnuvasının yapılmasını bekliyoruz." diye konuştu.
GMKA tarafından açılan stantta, Balıkesir ve Çanakkale illerinin turizm olanaklarının tanıtımı yapılırken, standı ziyaret eden yerli ve yabancı ziyaretçilere sağlık turizmi açısından büyük önem arz eden termal kaynaklar konusunda da bölgemizin zenginlikleri anlatıldı.
GMKA Genel Sekreter Vekili Dr. Kasım Özek, ?Kültürel ve tarihi değerler bakımından zengin bir mirasa sahip olmasının yanında doğası ve konumu ile turizm olanakları açısından önemli fırsatlar sunan bölgemiz, gelişen kıyı turizmi dışında yıl boyunca aralıksız turizm amacı doğrultusunda çok çeşitli turizm faaliyetlerine ev sahipliği yapmakta. Bölgemiz; zengin bitki örtüsü, geniş ormanlık alanları, jeotermal kaynakları, mavi bayraklı plajları ve uzun kıyıları ile yerli ve yabancı turistlerin artan ilgisiyle turizmde daha iyi yerlere gelecektir.? diye konuştu.
06-09 Nisan 2017 tarihinde Antalya Expo Center´da faaliyet gösteren Hestourex Dünya Sağlık Spor Turizmi Fuarı´nda ayrıca standı ziyaret eden ziyaretçilere Unesco Dünya Kültür Mirası listesinden yer alan Troia (Truva) Antik Kenti´nin uluslararası alanda tanıtımı ve 2018´in ?Troia? yılı ilan edilmesini amaçlayan 2018 Troia Yılı projesi hakkında bilgilendirmeler yapıldı.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı