Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Göbül Futbol Turnuvası Nefesleri Kesti

Göbül Futbol Turnuvası Nefesleri Kesti

Balıkesir, Dursunbey İlçesi Göbül Mahallesinde düzenlenen ve 8 takımın mücadele ettiği Futbol Turnuvası´nda kupayı İhtiyar Gençlik Spor kazandı.

Göbül Köyü Yardımlaşma, Dayanışma, Geliştirme ve Eğitim Derneği tarafından bu yıl ilk defa organize edilen ve Ramazan Bayramının 1.gününde Göbül Mahallesi halı sahasında 8 takımın katılımıyla bir turnuva düzenlendi.

Çok yoğun katılımın görüldüğü ve festival havasında eğlenceli geçen organizasyona spora gönül veren köyün kendi gençlerinin katılımıyla Vefaspor, Göbül FC, İhtiyar Gençlik, Alemdarspor, Gurbetteki Göbül, Göbül Gençlik, Eminspor ve Emekçispor takımları katıldı.

Çok çekişmeli anlara sahne olan ve tam bir dostluk havasında geçen maçlar sonunda finalde karşılaşan İhtiyar Gençlik ve Gurbetteki Göbül takımlarından şampiyon olan ve kupayı kaldıran takım İhtiyar Gençlik Spor oldu.

Turnuvayı düzenleyen GÖBÜL-DER Başkanı Ali Demirkan, bu yıl ilk defa düzenledikleri futbol turnuvasının amacının, spora teşvik etmek, birlik ve beraberliğin artırılarak kaynaşmanın sağlanması, büyüklerin küçüklere örnek olması, böylesi güzel aktivitelerle bir araya gelinmesi olduğunu söyledi. Demirkan, ?Gençlerin kötü alışkanlardan uzak tutulması ve spora teşvik edilmesiyle maksadıyla yapılan köyümüzdeki halı sahanın değerini biliyoruz ancak eksiklerimiz var. Buraya seyirci tribünü, soyunma odaları ve duş kabinlerinin de tamamlanmasını istiyoruz. Böylece köyümüzdeki gençlerin spor aktivitelileri için burayı devamlı kullanmalarını ve bu gibi etkinliklerin sayısının artırılmasını hedefliyoruz.? şeklinde konuştu.  Ayrıca bu organizasyonda emeği geçen, maddi manevi destek veren gönüllü tüm köylülere de çok teşekkür ettiğini belirtti.

300 civarında sporseverin turnuvaları takip ettiği maçların hakemliğini Kenan Çiçek yaptı. Turnuva sonunda şampiyon olan takıma kupasını dernek başkanı Ali Demirkan verdi. Baklava ikramları yapılan kupa töreni büyük beğeni, takdir ve alkışlarla sona erdi.



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı