Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

GÖÇ SORUNU BİRLİKTE AŞILABİLİR

GÖÇ SORUNU BİRLİKTE AŞILABİLİR

Ak Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey TBMM TÜRKPA Üyesi olarak Fas´ta katıldığı konferansta...

Ak Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey TBMM TÜRKPA Üyesi olarak Fas´ta katıldığı konferansta göç konusunu önemsediklerini belirterek bu konuda işbirliğinin elzem olduğunu, sorunların birlikte hareket ederek çözüleceğine vurgu yaptı.

FAS´TA GÖÇ KONFERANSI
AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey TÜRKPA´yı temsilen Fas´ta Fas Meclisi ve Parlamentolar Arası Birlik tarafından düzenlenen "Göç Konusunda Meclisler Arası Konferans"a katıldı.
CANBEY TEMSİL ETTİ
TBMM TÜRKPA üyesi olarak konferansa katılan Milletvekili Canbey TÜRKPA´nın göç konusundaki çalışmalarından ve bölgesel işbirliği teşkilatlarının öneminden bahsetti.
TÜRKPA BÖLGESEL BİR TEŞKİLAT
TÜRKPA´nın Avrasya´nın kalbinde bölgesel bir teşkilat olduğunu belirten Canbey, "TÜRKPA 10 yaşındadır. Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye tarafından kurulmuştur. Macaristan gözlemcidir. Özbekistan da misafir olarak katılım sağlamaktadır." dedi.
TÜRKPA GÖÇÜ ÖNEMSİYOR
TÜRKPA´nın göç konusunu önemsediğini ifade eden Canbey, " Bu konuda girişim ve çalışmalarımız mevcuttur" dediği konuşmasını şöyle sürdürdü: " Küresel göç mutabakatı önemli bir adımdır. Umuyorum başka ilerici adımlar da bunu takip edecektir. Uluslararası örgütler ihtiyaç duyulan işbirliğinin gelişmesine sağlayabilir; işbirliği elzemdir ve bölgesel örgütler ön plandadır. Ülkeler ve Uluslararası yapılar işbirliği yapmalıdır."
BİRLİKTE HAREKET EDİLMELİ
Göçün çok farklı sorunları da beraberinde getirdiğini belirten Milletvekili Canbey 
bunların tek kalemde ortadan kaldırılamayacağını ancak sorunların iyi teşhis edilip birlikte hareket ederek çözüme ulaştırılabileceğini söyledi ve konuşmasını şöyle bitirdi:" İnsanlık tarihi bir göçler tarihidir, göç sadece güvenlikçi ve engelleyici yaklaşımlarla ele alınamaz. Bu noktada insani boyutu öne çıkmaktadır. Zorlu göç meseleleri ile meşgul olan Türkiye´nin Milletvekili olarak burada bulunmaktan memnunum."

 



Anahtar Kelimeler: SORUNU BİRLİKTE AŞILABİLİR
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli