Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Gölet için 22 milyon lazım

Gölet için 22 milyon lazım

Yukarıyapıcı Göletinin tarımsal alanların hizmetine sunulabilmesi için 22 milyon (22 trilyon lira) ödeneğe ihtiyaç olduğu açıklandı.

Yukarıyapıcı Göleti`nin tarımsal alanların hizmetine sunulabilmesi için 22 milyon (22 trilyon lira) ödeneğe ihtiyaç olduğu açıklandı.
Geçtiğimiz yıllarda yapımı bitten Yukarıyapıcı Köyü göletinden, tarımsal alanların sulanmasında ne zaman faydalanılacak? sorusuyla karşılaşan Balıkesir İl Genel Meclis Başkanı M. Akif Okur, göletin sulama projesi için 22 trilyon gibi bir paraya ihtiyaç olduğunu ifade edip, bu sorunun özel idare kaynağıyla yapılmasının imkansızlığını dile getirdi.
Balıkesir İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Akif Okur, "Erdek Yukarıyapıcı Köyüne yaptırılan göletin sulama projesinin hizmete sokulabilmesi için 22 milyon TL kaynağa ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
Bu rakam karşısında, Yukarıyapıcı Göleti sulama projesinin uygulamaya konulabilmesinin mümkün olmadığına dikkat çeken Okur, "İl Genel Meclisi Erdek Yukarıyapıcı vb göletlerin sulama projelerinin yapılabilmesı için Balıkesir Valiliğine 8 milyon (8 trilyon lira) borçlanma yetkisi verdi. Sadece Yukarıyapıcı Göletinin tarıma hizmet amaçlı sokulabilmesi için 22 milyon TL`ye ihtiyaç bulunmakta. İl genelindeki diğer göletleri de buna katarsak bu miktar 50 milyon TL`nin üzerine çıkacaktır. Bu şartlarda bizim özel idare kaynaklarıyla bu projeyeleri hayata geçirebilmemiz imkansız olup, bundan dolayı bu projemizi askıya almak zorunda kaldık" şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli