Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Gömeçin afet bölgesine alınması istendi

Gömeçin afet bölgesine alınması istendi

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, sel felaketi yaşanan Gömeçin, afet bölgesi kapsamına alınmasını isteyen önergeyi meclise sundu.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, sel felaketi yaşanan Gömeç`in, afet bölgesi kapsamına alınmasını isteyen önergeyi meclise sundu.
MHP Milletvekili Bulut, Gömeç`te yaşanan aşırı yağış sebebiyle sel felaketi yaşandığını ve doğal afet ile birlikte vatandaşlarımızın sıkıntı içerisinde olduklarını anlatıp, Gömeç`in afet kapsamına alınması ile ilgili olarak Başbakan`ın yazılı olarak cevaplaması üzerine soru önergesi verdi.
Önergesinde, bölge de yaşanan sel felaketinin vatandaşlarımızı sıkıntıya düşürdüğünü ifade eden Bulut, çiftçilerin mağduriyet yaşamaması için de çiftçilerin bankalara ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının ertelenerek borçların tekrar yapılandırılması konusu ile ilgili Başbakan`a yazılı olarak cevaplaması üzerine soru önergesi verdi.
Balıkesir`imizin özellikle Edremit Körfezi`nde etkili olan yağış sebebiyle sel felaketi yaşandığını ve Gömeç`teki Hacıosman Deresi`nin aşırı yağış sebebiyle taştığını ifade eden Bulut, önergesinde,"Sel felaketi sebebiyle mağduriyet yaşayan vatandaşlarımıza ne tür yardımlar yapılacaktır? Bölgenin afet kapsamına alınması konusunda çalışmalarınız var mıdır? İlçemizde tarımla uğraşan vatandaşlarımızın ziraat bankasına ve tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesi ve tekrar yapılandırılması konusunda ne tür çalışmalarda bulunacaksınız?" Sorularına yer verdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli