Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Gömeç´te Zeytinyağı Tadım Şenliği

Gömeç´te Zeytinyağı Tadım Şenliği

Gömeç Belediyesi, Gömeç Zeytinciler Derneği ve Zeytin Dostu Derneği işbirliği ile Gömeç 1. Zeytinyağı Tadım Şenliği düzenlendi.

Gömeç Belediyesi, Gömeç Zeytinciler Derneği ve Zeytin Dostu Derneği işbirliği ile Gömeç 1. Zeytinyağı Tadım Şenliği düzenlendi.
Gömeç Nuri Bozyel Kültür Merkezi´nde düzenlenen şenlikte, Dr. Dilşen Oktay Ertem ve ünlü şef Şemsa Denizsel, kaliteli zeytinyağı üretmenin yolları ve kalitenin korunması konularında bilgiler verdi.
Gömeç 1.Zeytinyağı Tarım Şenliği´nde Kaliteli zeytinyağı üretmenin yolları ve zeytinyağının depolama şartları anlatılırken, katılımcılara 5 çeşit zeytinyağı tattırıldı sorular cevaplandırıldı.
Zeytinyağı Tadım Uzmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Dilşen Oktay Ertem, kaliteli zeytinyağı üretmenin yolları, zeytinyağının depolama şartları ve kaliteyi korumanın yolları konularında bilgiler aktardı.
Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam ? Buradaki insanlar zeytinyağını biliyorlar. Önemli olan bizim zeytinyağımızı halkımıza anlatmaktır. Bu konuda hurafeler var. Görüyoruz hala taş baskı zeytinyağı diyenler var. İnsanların zeytinyağı konusunda doğruları öğrenmeleri için çalışıyoruz.? dedi.
Tadım Uzmanı Serdar Ölçten ise ?Kaliteli zeytinyağı için kaliteli ve çürüksüz zeytini kullanmalıyız. Kaliteli meyvelerden elde edilen zeytinyağı da daha kaliteli olacaktır Mutlaka soğuk sıkım yapılmalı. Sıkım sıcaklığı 27 derecenin üstüne çıkmamalı. Zeytinyağlarını krom tanklarda ve serin ortamlarda saklamalıyız. Böylelikle, daha iyi sonuçlar alacağız ve ürünümüz daha fazla para edecektir.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı