Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz: ?Büyükşehir Başkanından güler yüz çok, destek hiç yok?

Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz: ?Büyükşehir Başkanından güler yüz çok, destek hiç yok?

Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, ikinci basın toplantısını düzenledi.

Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, ikinci basın toplantısını düzenledi.

Palaz, Gönen Yıldız Otel´de düzenlediği toplantıda, 18 aylık görev süresi içinde yaptıkları veya yapamadıkları hakkında bilgiler verdi.

Yaşanmakta olan Covid-19 salgınının, gerçekleştirmek istedikleri birçok hizmet veya yatırımı önlediğinin altını çizen Palaz, şunları söyledi:

?En büyük sıkıntımız, ilçemize bağlı 90 kırsal mahallemizin olmasıdır. Bu mahallelere hizmet götürmekte zorlanıyoruz. Buna rağmen, seçim öncesinde verdiğimiz sözü tutarak bu mahallelere çocuk parkları yapmayı sürdürüyoruz. Şu ana kadar 41 mahallemize çocuk parkı kazandırdık. Bu arada Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin yerine getirmesi gereken bu mahallelerin yollarını da asfalt veya parke taşı şeklinde biz yaparak, kışa girmekte olduğumuz şu günlerde vatandaşlarımızın ayaklarını çamurdan kurtardık.?
GÖNEN KÖPRÜSÜ ÇALIŞMASI
Önümüzdeki günlerde, ?Gönen Köprüsü? konusunda çalışma yapacaklarını belirten Palaz, ?Bu köprümüzün yanlarını kapatarak, rüzgar almayan bir duruma dönüştüreceğiz? dedi.
İĞNE OYASI SATIŞ YERİ
Gönen´in çok tanınan bir markası durumunda olan ?iğne oyası? ile ilgili olarak da bir proje oluşturduklarını vurgulayan Palaz, şöyle konuştu:
?Gönen´imizin kaplıcaları, süt ve süt ürünlerinin yanı sıra kadınlarımızın ürettikleri iğne oyası işleri de çok önemlidir. Bu konuda, ?Kadın Eli Projesi´ ismi altında bir komisyon kurduk. Bu komisyonun yaptığı çalışmalar sonunda, kadınlarımızın, bu işlerini fiyatlarını kendileri koyarak satış yapmaları için onlara, ya Gönen parkında, ya da kaplıcalar karşısında, yaklaşık 100 metre karelik bir yer vereceğiz. Bu arada, iğne oyası satışı için Bandırma Belediyesi´nden de yer istemeyi düşünüyoruz.?
GÖNEN KAPLICALARININ BORCU 15 MİLYON
Covid-19 salgını nedeniyle 5 ay kapalı kalan Gönen kaplıcalarını, 1 Eylül 2020 tarihi itibarıyla yeniden açtıklarını belirten Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, şu bilgiyi verdi:
?Belediye olarak bu kaplıcaları 13 milyon 50 bin lira borçla devraldık. Daha sonra bu borcu 9 milyon 600 bin liraya düşürdük. Ancak Covid-19 salgınından sonra kapatmak zorunda kalmamız nedeniyle şu andaki borç, 15 milyon liradır.?
Kaplıcaların kapalı kaldığı dönemde, 1 milyon lira harcamayla Güneş Otel´in tadilatını da gerçekleştirdiklerini açıklayan Palaz, bu otelin çevre düzenlemesi
sırasında 5 bin metre karelik alana ektikleri çimi kendilerine gönderen Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun´a da teşekkür etti.
GEREKİRSE SICAK SUYUMUZU SATARIZ
Gönen´deki sıcak suyu gerekirse satabileceklerini vurgulayan Palaz, ?Afyon´daki sıcak sudan sonra bizim sıcak suyumuz biraz geride kaldı. Ancak eğer büyük şirketler veya tesisler bize başvurur ve sıcak suyumuzu almak isterlerse değerlendirmemizi yaparız. Eğer Gönen´imizin çıkarlarına uygunsa da satabiliriz? dedi.
BASKİ´DEN ALACAĞIMIZ 5 MİLYONUN ÜZERİNDE
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı BASKİ´den, katı atık bedeli başta olmak üzere alacaklarının yaklaşık 5 milyon lira dolayında bulunduğuna dikkati çeken Palaz, ?Dilerim, kısa zamanda bir planlama yaparak bu borcumuzu öderler? diye konuştu.
BÜYÜKŞEHİR´DEN GÜLER YÜZ VAR, DESTEK YOK
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nden bugüne dek ciddi hiçbir hizmet alamadıklarının altını çizen Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, şunları aktardı:
?Balıkesir Büyükşehir olduğu 2014 yılından bu yana üç belediye başkanı değiştirdi. Edip Uğur ve Zekai Kafaoğlu, başkanlık dönemlerinde bizi hiç dinlemiyorlardı. Şimdiki başkanımız Yücel Yılmaz ise bizi çok iyi dinliyor, güler yüz gösteriyor ama ondan da en küçük bir destek göremiyoruz. Oysa göreve başladığı ilk günlerde, bizleri ilçe olarak ayrı ayrı toplayıp, ?Stratejik planlama toplantıları´ yapmıştı. Ancak bu toplantılardan hiçbir sonuç çıkmadı. Kaldı k, Gönen Belediyesi olarak biz, Büyükşehir´den sadece merkez ilçemiz ile kırsal mahallelerimiz arasındaki yolların yapılmasını istemiştik ama o da olmadı.?
GÖNEN´E FİZİK TEDAVİ MERKEZİ
Gönen´e, Güney Marmara Kalkınma Ajansı-Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi-Gönen Belediyesi işbirliğiyle 8 bin metre karelik bir alanda ?Fizik Tedavi Merkezi? kazandırmak için çalıştıklarına işaret eden Palaz, ?Bu arada, ayrıca Gönen´imize, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´ne bağlı olarak bir fakülte kazandırmak için Kaymakamımız, büyük çaba harcıyor. Bu binanın yapımını sağlamak amacıyla adeta kapı kapı dolaşıyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum? diye konuştu.
GÖNEN ÇAYI BÜYÜKŞEHİR´İN SORUMLULUĞUNDA
Son yıllarda kirliliğin artmasıyla gündeme gelen Gönen Çayı´yla ilgili tüm sorumluluğun Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Koruma Dairesi Başkanlığı´nda olduğunu belirten Palaz, şunları söyledi:
?Çayın kirliliği bir gerçek. Bu nedenle çiftçilerimiz, çayın suyundan tarımda yararlanamadıklarını belirterek, bu kirlilikten özellikle bölgedeki tabakhaneleri sorumlu tutuyorlar. Bu bölgeden taşınmaları gündemde olan tabakhane
sahipleri ise kirliliğin kendilerinden kaynaklanmadığını öne sürerek, ?Kirliliği bizim yaratmadığımızı, buradan çıktıktan sonra siz de göreceksiniz´ diyorlar. Ama bir gerçek var ki, çayımızın kirlenmesinin mutlaka önüne geçilmeli. Bu görev de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nindir.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli