Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Gönen Belediyesi hem evleri, hem yürekleri ısıttı

Gönen Belediyesi hem evleri, hem yürekleri ısıttı

Gönen Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü 2019 yılı içindeki verilerini basınla paylaştı.

Gönen Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü 2019 yılı içindeki verilerini basınla paylaştı.
Yaşam alanı, gıda, ilaç ve tedavi gibi önemli konularda ulaşılan veriler, Gönen Belediyesi´nin sosyal yönünü pozitif olarak gözler önüne seriyor.

Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri özverili çalışmalarıyla kışa girilen bugünlerde vatandaşın yanında olmaya devam ederken, 27 ihtiyaçlı ailenin barınma sorunlarını yaşam konteynırları ya da ev yapım malzemesi desteği ile çözüme kavuşturdu. 12 ailenin maddi zorluklarını da gideren müdürlük, bu yardımların yapılabilirliği konusunda derin bir araştırma sonucu karar veriyor.
Konuyla ilgili bilgi veren Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, çalışmalarından dolayı müdürlük personelini kutlarken, sorunu çözüme kavuşan aileler ve kişiler adına duyduğu sevinç ve memnuniyeti dile getirdi.
Konunun istismar haline getirilmemesi için çok hassas araştırma yaptıklarının altını çizen Başkan Palaz ?Maddi zorluk yaşayan 700 ila 800 arasında değişen kişi ve ailelerimize her ay gıda yardımında bulunuyoruz. Yine bu yıl içinde 170 kişiye tedavileri için ilaç yardımı yaptık. 3 kişinin fizik tedavisini sağladık. Yaşadığımız bu soğuk günlerde evleri ısıtacak 50 sobayı ihtiyaçlı ailelere ulaştırdık.? dedi.
Ocak-Kasım 2019 tarihleri arasında kanser hastalarının hastanelere ve bakıma muhtaç kişilerin diğer illere gidebilmeleri için 1.232 kişiye ulaşım konusunda yardımcı olunmuş. Bunun yanında 11 yeni ailenin nikâhları kıyılmış, 19 yaşlı ve engelli ailenin evleri aylık olarak temizlenmiş, 84 öğrenciye kıyafet ve kırtasiye yardımında bulunulmuş. Gönen Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü´nün en takdir toplayan çalışmaların başında yer alan sağlık konusunda özellikle engellilerin yüzü gülüyor. Medikal yardımlar ele alındığında veriler bunu açıkça ortaya koyuyor. Sosyal İşler Müdürlüğü çalışanları son yılda 83 kişiye hasta karyolası, 38 kişiye havalı yatak, 53 kişiye tekerlekli sandalye, 22 kişiye koltuk değneği ve 14 kişiye dayanmalı yürüteç (Wolker) yardımında bulundu. Müdürlük, cenaze nakil ve defin konusunda da vatandaşın yanında yer alıyor.
Haber: Ahmet Ilgazlı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli