Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Gönen CHP Kongresinde yüksek gerilim

Gönen CHP Kongresinde yüksek gerilim

CHP Gönen İlçe Başkanlığı kongresini gerçekleştirdi.

CHP Gönen İlçe Başkanlığı kongresini gerçekleştirdi.
İki listenin yarıştığı kongrede mevcut Başkan Birgül´ün listesi 133 oy alırken, ?değişim? sloganıyla yola çıkan Özdemir´in beyaz listesi 68 oy da kaldı.
Eleştirilerin dozunun ağırlaştığı, karşılıklı suçlamaların havada uçtuğu kongre salonunda gerilim tırmandı. Yükselen tansiyonu ise ?Biricik ailem yapmayın? sözleriyle düşüren Milletvekili Akın, tepkisini de ?Burada ya adam gibi konuşun ya da hiç konuşmayın. Her şeyi saygıyla yapın.? diye konuştu.
CHP Gönen İlçe Başkanlığı kongresi, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Toplantı Salonunda yapıldı.
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ile İl Başkanı Mete Erol´un hazır bulunduğu kongrede 203 delege oy kullandı. Mevcut İlçe Başkanı Bülent Birgül ile Halit Özdemir´in listelerinin yarıştığı genel kurulda Birgül´ün listesi 133 oy alırken, Halit Özdemir´in listesi 68 oy da kaldı. Bir oyun geçersiz, 1 oyun da boş kullanıldığı genel kurula ise adayların sert eleştirileri ve ağır suçlamaları damgasını vurdu.
Başkan adaylarından Halit Özdemir, 1993´te 1340 üyeyle teslim ettikleri partinin, bugün Gönen´de tasfiye edilme noktasına geldiğini, 101 mahallenin 26´sında CHP´nin olmadığını, parti binasına belediye başkan adaylarının, eski ilçe başkanlarının girmediğini, koltuk zehirlenmesi yaşandığını, mevcut yönetimin kendisi gibi düşünmeyenleri ihraç ettiğini söylemesi salonda soğuk rüzgarlar estirdi.
Kendisine yöneltilen eleştirileri yanıtlayan İlçe Başkanı Bülent Birgül, kimseyi ihraç etmediklerini 29 Mart´ta AKP´ye desteklediği gerekçesiyle bir ismi ihraç istemiyle il disiplin kuruluna sevk ettiklerini belirterek, ?Bugün karşımızda duran arkadaşların çoğu, 29 Mart´ta Mecliste yoksam ben de yokum diyenlerdir? dedi.
Birgül´ün, 7 Haziran öncesi milletvekili aday belirlemesinde Gönen´de bazı partililerin Gönen´in adayı Akın´ın önünü kestiği yönündeki iddiasını gündeme taşıması tansiyonu daha da yükseltti.
Milletvekili Ahmet Akın ise salondaki tartışmayı şaşkınlıkla izledi. Gerilimin tırmanması üzerine, ortamı yumuşatmak için müdahale eden Akın, ?Sizler, benim biricik ailemsiniz yapmayın? diye seslenirken, tepkisini de ?Bizim partimizde, üyelerimizin dediği oluyor. Her şeyi saygıyla yapın. Kim kazanırsa kazansın, başımızın üstünde yeri var. Kavgayı kendi içimizde değil, dışarıda Atatürk´ü unutturmak isteyenlere karşı verelim? sözleriyle yansıttı.
Haber : Korkmaz Erdoğan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli