Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Gönen Afet Yönetim Merkezi’nde sona gelindi

Gönen Afet Yönetim Merkezi’nde sona gelindi

Gönen Kaymakamı Arslan Yurt, kurulumu son aşamaya gelen Gönen Kaymakamlığı Afet Yönetim Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Gönen Kaymakamı Arslan Yurt, kurulumu son aşamaya gelen Gönen Kaymakamlığı Afet Yönetim Merkezi’nde incelemelerde bulundu. 
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Başkanlığı’nın muhtemel afet ve acil durumlara yönelik hazırlık çalışmaları kapsamında nüfusu 50.000’nin üzerinde bulunan ilçelerde kurularak faaliyete geçirilmesi talimatı uyarınca kurulan Afet Yönetim Merkezi’nde yapılan çalışmalar ve eksik hususlarla ilgili inceleme ve değerlendirmelerde bulunan Kaymakam Arslan Yurt ve Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, Afet ve Acil Durum Merkezi Sorumlusu Adnan Ülkü’den merkezin son durumu hakkında bilgi aldı. 
Birinci derece deprem kuşağı üzerinde yer alan Gönen’de ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda afet ve acil durumlara yerel düzeyde müdahalelere ilişkin hazırlık, planlama, eğitim ve koordinasyon faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla, kurulma çalışmalarına 2020 yılında başlanan Afet Yönetim Merkezi’nde, Gönen Doğal Afetler Arama Kurtarma ve İlkyardım Derneği (GÖNDAK) tarafından hazırlanan proje ile kazanılan, TANAP tarafından  yapılan 160 m2  prefabrik bina, yine TANAP tarafından alınan 4x12 metrelik prefabrik konteynır, yine 4x12 metrelik gemici konteynırı (depo), AFAD konteynırı, 4x7 Kızılay konteynırı ve 4x7 konteynır olacak şekilde tasarlanmış olup, en kısa sürede bitirilerek faaliyete geçirilmesi planlanıyor.                      Haber Merkezi
 



Anahtar Kelimeler: Gönen Yönetim Merkezi’ gelindi
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli