Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Gönen Belediyesi çevre düzenlemesini başardı

Gönen Belediyesi çevre düzenlemesini başardı

Gönen Belediyesi ile Ticaret Borsasının işbirliğinde Gönene kazandırılan, Güney Marmara Bölgesinin en büyük ve modern Hayvan Pazarı konumundaki Gönen Hayvan Pazarının çevre düzenlemesini tamamlandı.

Gönen Belediyesi ile Ticaret Borsasının işbirliğinde Gönen`e kazandırılan, Güney Marmara Bölgesinin en büyük ve modern Hayvan Pazarı konumundaki Gönen Hayvan Pazarının çevre düzenlemesini tamamlandı. 
Hayvan Pazarının,  altyapısının ve çevre düzenlemesinin Gönen Belediyesi tarafından yapıldığını söyleyen Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, "Gönen, hayvancılığın Türkiye`deki başkenti. Yeni hayvan pazarımızla, canlı hayvan alım satımlarında Gönen bölgenin merkezi olacak" derken, hayvan pazarının açılışına Devlet Bakanı Yazıcı ile TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu`nun katılabileceğini söyledi.
Hal binasında ortak proje uygulanacak
Gönen Belediyesi, Ticaret Borsasının işbirliğinde kazandırılan, 2 milyon TL`lik  Gönen Hayvan Pazarının çevre düzenlemesini bitirdi. Projesi, altyapısı, yer tahsisi ve çevre düzenlemesini Gönen Belediyesi tarafından yapılan, yapımını ve işletmesini Ticaret Borsasının üstlendiği Gönen Hayvan Pazarının, Güney Marmara Bölgesinin en büyük ve modern hayvan pazarı olduğunu kaydeden Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, "Gönen, hayvancılıkta Türkiye`nin başkenti. Ekonominin en önemli mihenk taşlarından bir tanesini hayvansal ve tarım üretimi oluşturmakta. Havyacılığın bu kadar önemli olduğu ilçemize, iki kurumun işbirliğinde bölgenin en büyük hayvan pazarını kazandırmaktan mutluyuz" dedi.
AB standartlarında yapılan Hayvan Pazarına ileri süreçte Hayvan Borsasının kurulabileceğini, altyapının buna göre hazırlandığını da kaydeden Başkan Yakar, "Gönen Hayvan Pazarı, canlı hayvan alım satımlarıyla da bölgenin en işlek merkezi olacak" derken, çevre düzenlemesinin dün tamamlandığı Hayvan Pazarının açılışının Devlet Bakanı Hayati Yazcısı ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu`nun katılımıyla yapılmasının düşünüldüğünü söyledi.
Gönen`e katma değer katacak her çalışmada kurumlarla işbirliği içerisinde olacaklarını da belirten Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, "Gönen Belediyesi olarak Ticaret Borsasıyla ikinci ortak projenin yaşama geçirilmesi gündemde. Ticaret Borsası Meclisinde Hal Binası yapım kararı alındı. Biz de belediye meclisimizde, hal binasının kararını alıp, iki kurum olarak protokol imzalayacağız" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false