Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Gönen çayı S.O.S veriyor

Gönen çayı S.O.S veriyor

CHP Milletvekilleri her geçen yıl gittikçe kirlenen Gönen Çayının kurtarılması için Göneni ziyaret ettiler.

CHP Milletvekilleri her geçen yıl gittikçe kirlenen Gönen Çayının kurtarılması için Gönen`i ziyaret ettiler.
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur CHP Gönen İlçe Örgütünü ziyaret etti. 
CHP Gönen İlçe Başkanı Bülent Birgül ve partililerin karşıladığı milletvekilleri Gönen Çayı`nın kirliliği ve tarımsal sorunlar hakkında bilgi aldılar.
Havutça burada yaptığı açıklamada Gönen Çayı`nın kirliliği ile ilgili sık sık bilgi aldığını ve konuyu TBMM`ye taşıdığını söyledi. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanına soru önergesi  verdiğini bakanlıktan gelen yanıtın Gönen Çayı`nın kurtarılması için yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu dile getirdi.  Havutça CHP olarak çevre sorunlarını önemsediklerini belirterek, "Biz önce hava, önce toprak, önce su bizim için önemlidir. CHP nerede bir sorun varsa orda olmaya devam edecektir. Gönen Çayı kirliliği çok önemli. Çayın temizliği bölge için hayati bir önem taşımaktadır. Sorunları biliyoruz. Çözüm üretilmesi için çalışmalarımız devam ediyor" dedi
CHP Çevre Komisyonu Üyesi Melda Onur da Türkiye`de birçok ilde çevre kirliliği konusunda birçok benzer sorun yaşandığını dile getirdi. CHP olarak Etkin ve ortak bir çalışma ile hükümete bakı oluşturmak için çalışacakları ve tüm illerde çevre ile ilgili envanterler çıkarılacaığını söyledi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı