Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Gönen Kaplıcalar A.Ş. Genel Kurula gitti

Gönen Kaplıcalar A.Ş. Genel Kurula gitti

Genel kurulda konuşan Gönen Belediye Başkanı Yakar, Gönen Kaplıcalarının yarım asırlık ulu çınar olduğunu kongre üyelerine açıkladı.

Genel kurulda konuşan Gönen Belediye Başkanı Yakar, Gönen Kaplıcalarının yarım asırlık ulu çınar olduğunu kongre üyelerine açıkladı.
Gönen`in en önemli değeri Kaplıcalar A.Ş., 52. olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. 
10. Türkiye`de Gönen dendiğinde akla Kaplıcaların geldiğini söyleyen Gönen Belediye Başkanı ve Kaplıca Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yakar, ortakları "Gönen turizmini geliştirme adına önemli bir proje yaşama geçirilecek. Kaplıcamızın tam karşısında bulunan Tabakhaneye, kentsel dönüşüm uygulanacak. Bu alan da turizm bölgesi olarak Gönen`e kazandırılacak" diye bilgilendirdi.
Kongrede görevli hükümet komiseri itiraz etti
14 gündem maddesinin görüşüldüğü genel kurulda, mallarına ihtiyati haciz kararı konulan eski yöneticilere karşı, işletmenin açmış olduğu tazminat davasının geri alınması yönündeki önerge, hükümet komiseri tarafından kabul edilmezken, davanın geri çekilmesi için olağanüstü genel kurul yapılması kararı çıktı.
Başkan Yakar, yarım asrı geride bırakan Kaplıcaları "ulu çınara" benzetti.
Türkiye`de Gönen deyince ilk akla Kaplıcaların geldiğini, Kaplıcaların Gönen`in en büyük değeri olduğuna işaret eden Başkan Yakar, ortakları Tabakhaneye uygulanacak kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgilendirdi.
Kentsel dönüşümle birlikte tabakhane bölgesinin turizme açılacağına değinen Başkan Yakar, "Proje uygulanacak. Ancak biz, bir yeri yaparken diğeri yeri yıkmak istemiyoruz, deri sanayicimizi de mağdur etmeden, dericilerimizi OSB`ye taşımak için çalışma başlattık" dedi.
Tabakhane bölgesinin turizme açılmasıyla birlikte Gönen`in Türkiye`de termal turizmle anılacağını da kaydeden Başkan Yakar, "Kentsel dönüşüm, Gönen`in geleceğini şekillendirecek, turizmini ileriye taşıyacak bir proje. Gönen`in en önemli projesidir. Biz, Gönen`de turizm tesislerin artmasını istiyoruz" derken, 10 yılda yaptıkları çalışmalar hakkında da katılımcıları bilgilendirdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı