Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Gönen meclisinde su tartışması

Gönen meclisinde su tartışması

Belediye Başkanı Yakar: Gönenin içme suyu temiz

Gönen Belediye Meclisi Eylül 2012 ayı toplantısı yapıldı.
11 gündem maddesinin görüşülüp, 6 maddenin komisyonlara havale edildiği Meclis oturumunda, İçme ve şebeke suyunun hijyenliğiyle ilgili tartışmalar, oturuma damgasını vurdu. Toplum Sağlığı Merkezinin her ay periyodik olarak suları tahlil ettirdiğini açıklayan Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, "Hıfzı Sıhha Kurulu raporlarına göre Balıkesir genelinde en temiz su Gönen`de kullanıyor" dedi.
Belediye Başkanı Yakar: "Gönen`in içme suyu temiz"
Ağustos ayında tatil yapan Gönen Belediye Meclisi, Eylül ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. 11 gündem maddesinin tartışıldığı oturumda, 6 gündem maddesi komisyonlara havale edilirken, Reşadiye Mahallesi revizyon imar planı da meclisten geçti.
Revizyon imar planı sonrasında Gündoğdu ve 100. Yıl Mahallelerinde yapılaşmanın arttığına dikkat çeken Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Gönen`de 60 tane müteahhitlik firması olduğuna işaret ederek, "benzer yapılaşmanın Reşadiye Mahallesinde de olacağına inanıyoruz" dedi.
Yerel yönetim olarak yeniden yapılaşmayı desteklediklerini bildiren Başkan Yakar, gerekçeyi de "Gönen, 1. derecede deprem bölgesinde. Yapılan yeni yapılar depreme dayanıklı oluyor, dolayısıyla da kentsel dönüşüm yaşanıyor" diye açıkladı.
Gönen şehir içi şebeke ve içme suyuna arıtma tesisi kurulmasıyla ilgili verilen önerge hakkında da değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, sudan dolayı ishal hastalığının yaygınlaştığı yönündeki rivayetlere "Kullanılan şebeke suyuna ve Aladağ içme suyuna Toplum Sağlığı Merkezi tarafından her ay periyodik olarak tahlil yaptırılıyor. Gönen Belediyesi suyu getirmekle yükümlü, suyun temizlik denetimi Toplum Sağlığı Merkezinde. Ancak raporlarda bugüne kadar Gönen suyunun insan sağlığını tehdit ettiği yönünde olumsuzluğa rastlanılmadı. Toplum Sağlığı Merkezi bünyesindeki Çevre Birimi tarafından sürekli yaptırılan tahlillere göre, Balıkesir genelinde en temiz suyu Gönen halkı kullanıyor" dedi.
Açıktan temin edilen suların risk altında bulunduğuna da işaret eden Başkan Yakar, Gönen`e temin edilen suların ya yer altı kaynaklarından ya da doğal kaynaklardan sağlandığına işaret ederek, "iki depomuz var. Her iki depomuzda sürekli klorlanmakta ve temizliklerine dikkat edilmekte" açıklamasında bulundu.
Başkan Yakar: "Asbestli borular değişti"
Kansorejen riski taşıyan aspestli boruların değişmesinden dolayı Belediye Başkanı Hüseyin Yakar`a teşekkür eden CHP`li Belediye Meclis Üyesi Av. Ülkü Dönmez, Gönen Çayındaki kirliliği Meclis gündemine taşırken, "Gönen Çayının kirliliği Gönen`in sorunu olmaktan çıktı, ülkenin problemi oldu" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false