Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Gönen Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı

Gönen Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı

Gönen'de bu yıl 5'incisi düzenlenen, 264 firmanın yer aldığı Tarım ve Hayvancılık Fuarı” başladı.

Gönen’de bu yıl 5’incisi düzenlenen, 264 firmanın yer aldığı “Tarım ve Hayvancılık Fuarı” başladı.
Gönen Kapalı Pazar Yeri’nde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kaymakamlık, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ticaret Odası, Ziraat Odası, Ticaret Borsası, Balıkesir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği; Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) destekleriyle organize edilen fuarda, tarımsal mekanizasyon, traktör, biçerdöver, tarım makineleri, sulama ve hayvancılık ekipmanları, gübre, tohum, fide, fidan, zirai ilaç gibi ürünler sergileniyor.
Kaymakam Hüseyin Parlak, açılış töreninde yaptığı konuşmada, ilçenin tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde söz sahibi olduğunu söyledi. Fuar ve diğer etkinliklerin, tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin tanıtımı için çok önemli olduğunu vurgulayan Parlak, “İlçemiz bir tarım kenti. Sanayimiz de var ama sanayimiz tarıma dayalı. Yani birbiriyle ilişkili. Bu anlamda tüm katılımcılara hayırlı bir fuar olmasını diliyorum” diye konuştu.
Ziraat Odası Başkanı Necati Özkurt da fuara birçok ilden 264 firma ve temsilcisinin katıldığını bildirdi. Fuarın ziyaretçi sayısının geçen yıl 55 bin olduğunu dile getiren Özkurt, “Bu yıl 100 bin hedefimiz var. Fuar, bölge çiftçisinin yeni teknolojik ürünler ve modern tarımla tanışması, birim alandan daha fazla üretim alması bakımından büyük öneme sahip” ifadesini kullandı.
Daha sonra katılımcılar, açılışı gerçekleştirilen fuardaki stantları gezdi. Törene, Balıkesir Vali Yardımcısı Selda Dural, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Ticaret Odası Başkanı Hasan Çağlayan, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Mutlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kız kardeşi Fahrünnisa Erdem, AK Parti Balıkesir Milletvekili adayı Ayşe Kardaş ile çok sayıda üretici katıldı. Fuar, 12 Nisan’da sona erecek.



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli