Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Gönen Ticaret Borsası Batumdan döndü

Gönen Ticaret Borsası Batumdan döndü

Gönenli işadamları, bölgeye peynir fabrikası kurmayı ve çeltik ekmeyi düşünüyor.

Gönenli işadamları, bölgeye peynir fabrikası kurmayı ve çeltik ekmeyi düşünüyor
Yönetim Kurulu Başkanlığını Ümit Çetin`in yaptığı Gönen Ticaret Borsası Meclisi`nde yer alan 11 üye, Acara Özerk Cumhuriyeti`nin başkenti Batum`u ziyaret etti.
Batum`a yaptıkları ziyaret hakkında bilgi veren Borsa Genel Sekreteri Taner Keşanlı, şunları söyledi:
"Batum`a, yörenin ekonomisi ile ilgili olarak incelemeler yapmak ve oraya Gönen işadamları için ne gibi yatırımlar yapabileceğimizi görmek amacıyla gittik. Batum ve yöresi, gıda sektörü ağırlıklı yatırım açısından çok elverişli. Başta peynir fabrikası olmak üzere hiç bilmedikleri pirinç konusunda yatırım yapabileceği kanısına vardık. Bölgede, çeltik ekimine uygun, sulanabilir nitelikli boş araziler bulunuyor. Gönen`in ünlü Baldo pirincini Batum`da yetiştirmemiz için ortamın uygun olduğunu gördük. Meclisimiz üyesi olup, Ünal Çiftliği sahibi Ali Can Selen de, Batum`a bir peynir fabrikası kurma düşüncesini taşıyor."
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)-Bandırma Ticaret Odası işbirliğiyle gerçekleşen ziyaret ile ilgili izlenimlerini açıklayan Gönen Ticaret Borsası Genel sekreteri Taner Keşanlı, ziyaretleri sırasında Acara Özerk Cumhuriyeti Tarım Bakanı Donari Surmanidze`nin de kendilerine büyük yakınlık gösterdiğini sözlerine ekledi. 
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false