Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Gönen, toplu konutta şaha kalktı

Gönen, toplu konutta şaha kalktı

Gönen Belediye Başkanı Yakar, ilçeyi toplu konut cennetine dönüştürmeye kararlı.

Gönen Belediye Başkanı Yakar, ilçeyi toplu konut cennetine dönüştürmeye kararlı.
1. ve 2. Etap toplu konutları başarıyla gerçekleştiren Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, şimdi ise ilçeye 3. etap toplu konut getirmenin sevincini yaşıyor.
Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar`ın girişimiyle ilçede yapımına başlayacak 400 toplu konut için satış ihalesinin yapılması planlanıyor.
Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, TOKİ 3. etap ihalesi kapsamında 2013 yılının Şubat ayında 400 konutluk projenin ihaleye çıkartılacağını açıkladı.
Gönen halkı TOKİ`yi sevdi
Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar`ın Başkanlığında, sabit ve dar gelirli yurttaşları ev sahibi yapmak amacıyla yaşama geçirdiği TOKİ konut projesinin 3. etabı için Gönen`de geri sayım başladı.
Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Toplu Konut İdaresi (TOKİ)`nin dar gelirli vatandaşlar için ilçede 400 konut yapacağını söyledi. 3. etabın konutlarının 2013 Şubat ayında ihale edileceğini bildiren Başkan Yakar, "E1 ve K1 olmak üzere iki tip konut inşa edilecek. E1 dar gelirli yurttaşlarımıza dönük yapılacak.  Şu anda 354 vatandaşımız dosya açtırıp, kayıt parası ödedi. Konutlar 18 ayda teslim edilecek." dedi.
3. etaba ilk iki projeden daha fazla talep olduğunu da hatırlatan  Başkan Yakar, ilk etapta 176, ikinci etapta 96 konut yapan TOKİ`nin, üçüncü etapta ise 400 konut yapacağını vurgulayarak, "TOKİ konutlarının refah ve kullanışlı olması, binaların depreme dayanıklılığı, ödeme koşullarının uygunluğu sabit ve dar gelirli yurttaşlarımız için TOKİ konutlarını cazip kıldı. 3. etapta bizim de beklediğimizin üstünde talep yaşandı. Başbakanlığımızın, sosyal amaçlı olarak dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak amacıyla yaşama geçirdiği TOKİ konutları projesi, Gönen`de amacına hizmet etti" derken, 3. etabın mevcut TOKİ alanına kurulacağını söyledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli