Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Gönen Çayı ilçenin vitrini olacak

Gönen Çayı ilçenin vitrini olacak

Gönen Çayı ıslah projesiyle ilgili örnek çalışmaların yerinde incelenmesi amacıyla Gönen Belediye Meclisinde 5 kişilik komisyon oluşturuldu.

Gönen Çayı ıslah projesiyle ilgili örnek çalışmaların yerinde incelenmesi amacıyla Gönen Belediye Meclisinde 5 kişilik komisyon oluşturuldu.
Proje ihalesi yapılan Gönen Çayına uygulanacak ıslah projesiyle ilgili bilgi veren Hüseyin Yakar, Gönen'in ortasından geçen Gönen Çayı, ıslah edildikten sonra güzelliğiyle ayrı bir hava katacak. Bizim için ıslahın estetik, ekonomik ve emniyetli olması lazım. Gönen Çayı yapılan düzenleme ve ıslah çalışmasıyla Venedik kanallarını hatırlatacak. Eskişehir Porsuk Çayı ile ve Afyon'daki Kokarçay ıslah çalışmalarını yerinde inceleyip, en uygun projeyi Gönen'de yaşama geçireceğiz.” dedi.
DSİ ile ortak çalışma yürütülüyor
Gönen Belediye Meclisi proje araştırma komisyonunda DSİ'den de bir yetkilinin yer aldığını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Gönen Çayının ıslahı, kentsel dönüşümden dolayı bizim için çok önemli. Her iki proje iç içe, bir bütün. Uygulanacak ıslah projesinin, estetik olması, estetiğin yanı sıra ekonomik ve güvenli olması şart. Eskişehir ve Afyon'daki ıslah çalışmaları estetik ve emniyet açısından bize uygun. Eskişehir ve Afyon'a komisyon üyelerimiz gidip, projeyi yerinde inceleyecek.” dedi.
Gönen Çayı vitrinimiz olacak
Sadece ıslah adına Gönen Çayına ıslah uygulanmayacağının altını çizen Başkan Yakar, Gönen Çayı ıslahı, turizmimiz açısından da ciddi önem taşımakta. Kentsel dönüşüm ile Çayın ıslahı bizim vitrinimiz. Gönen, Kaplıcasıyla bir marka. Markamızın en ambalajı kentsel dönüşüm ve Gönen Çayı ıslahı. Proje ihale yapılan Gönen Çayına, uygulanacak projenin de Gönen Belediye Meclisimiz tarafından belirlenmesi Gönen ve halkımız adına önemli bir olay” açıklamasında bulundu.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli