Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Gönen´de 20 köy jeneratöre kavuştu

Gönen´de 20 köy jeneratöre kavuştu

Kış aylarının etkili yaşandığı dönemlerde elektrik kesintisinden sütü elinde kalan üreticinin imdadına Gönen Süt Üreticileri Birliği yetişti.

Kış aylarının etkili yaşandığı dönemlerde elektrik kesintisinden sütü elinde kalan üreticinin imdadına Gönen Süt Üreticileri Birliği yetişti. Gönen Süt Üreticiler Birliği, kendi imkanlarıyla 20 köyün süt soğutma merkezine jeneratör aldı.
Yeni alınan jeneratörler ile birlikte 40 köyün süt soğutma merkezinde artık jeneratör bulunduğunu söyleyen Gönen Süt Üreticileri Birliği Başkanı Necmi Ayyıldız şunları söyledi: ?Gönen Süt Üreticileri Birliği olarak, Gönen´in doğa şartları gereği, süt toplama merkezlerimizin olmazsa olmazı olan jeneratör ihtiyacını tamamlamak için harekete geçtik. Daha önceki yıllarda kendi imkânlarıyla jeneratör sahibi olan 20 köyün dışında elektrik kesintilerinde süt toplama ve soğutmada çok büyük sıkıntılar yaşanmaktaydı. Geçtiğimiz yıl yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle büyük sorunlar yaşayan süt üreticilerinin daha rahat bir şekilde sütünü toplayıp soğutması için ?Jeneratör Alımı Projesi? başlattık. 2015 yılında toplamda 20 adet jeneratör alarak mahallelerimizdeki süt toplama merkezlerimizde jeneratör sayımızı 40 adede çıkardık. Toplamda 300.000 liralık bir alım gerçekleştirerek bunun 100.000 liralık kısmını Birlik olarak karşıladık. Gönen Süt Üreticileri Birliği´ne üye olan üreticiler, birlik olmanın gücünü görecek ve yarınlara güvenle ve umutla bakacaklar.?
Haber : Korkmaz Erdoğan



Anahtar Kelimeler: Gönen jeneratöre kavuştu
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli