Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Gönen´de 5 bin kişiye sosyal yardımda bulunuldu

Gönen´de 5 bin kişiye sosyal yardımda bulunuldu

Gönen İlçesi´nde, korona virüs tedbirleri kapsamında yürütülen sosyal yardımlar devam ediyor.

Gönen İlçesi´nde, korona virüs tedbirleri kapsamında yürütülen sosyal yardımlar devam ediyor.
Gönen Kaymakamlığı tarafından, ilçede bugüne kadar ihtilaç sahibi 5 bin kişiye sosyal yardım yapıldı.
Gönen´de devam eden sosyal yardımların yanı sıra, sağlıklarının korunması amaçlı sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü vatandaşların market, eczane, banka ihtiyaçlarının karşılanması için Kaymakamlık bünyesinde Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturuldu.
Gönen´de iş insanları tarafından işini kaybeden vatandaşlara ulaştırılması için Vefa Sosyal Destek Grubu´na teslim edilen zekat paraları, ayni veya nakdi yardım olarak muhtaç ailelere hızlı bir şekilde dağıtılıyor.
Gönen Kaymakamı Arslan Yurt, ilçede korona virüs tedbirlerinin başlamasıyla birlikte Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfın da dosyası bulunan vatandaşlara Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı´nca hiçbir başvuruya gerek kalmaksızın toplam üç fazda sosyal ekonomik destek ödemelerinin hesaplarına yatırıldığını söyledi.
Sosyal izolasyon kuralları gereği bu ödemelerin polis ve jandarma ekiplerince doğrudan evlere teslim edildiğini ifade eden Kaymakam Yurt ?Gönen´de bu kapsamda olduğu halde yardım alamayan vatandaşların başvuru yaptıkları takdirde durumları yeniden değerlendiriliyor. Bakanlıkça şu ana kadar 4 bin 572 kişiye, kişi başı bin liradan toplam 4 milyon 572 bin lira ekonomik destek sağlandı. Ayrıca bu kapsamda olmadığı halde dönem itibariyle mağduriyet yaşayan 380 vatandaşa Gönen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı´nca toplam 243 bin lira ödeme yapılmıştır. Böylece sosyal yardım alan sayısı 4.952 kişiye, yapılan ödeme de toplam 5 milyon 15 bin liraya ulaştı. Adlarına yardım çıktığı halde adres değişikliği veya evde bulunmama sebebiyle yardımlarını alamayan vatandaşların PTT Gönen Şubesi´ne başvurmaları gerekiyor.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli