Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Gönen´de fakülte binası yapılacak alanda sondaja başlandı

Gönen´de fakülte binası yapılacak alanda sondaja başlandı

Gönen ilçesinde Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´ne bağlı olarak yapımı planlanan Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi inşaatı için sondaj çalışmaları başladı.

Gönen ilçesinde Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´ne bağlı olarak yapımı planlanan Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi inşaatı için sondaj çalışmaları başladı.
Gönen´de Kaymakam Arslan Yurt´un öncülüğünde, tüm ilçenin sahiplenmesi ve katkılarıyla Gönen Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi inşaatı için zemin etüt ve sondaj çalışmalarına başlanıldı.
Gönen Kaymakamı Arslan Yurt, Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, Gönen Eğitim Kurumları Kurma ve Eğitimi Geliştirme Derneği Başkanı Hüseyin Şener, Gönen Ticaret Borsası Başkanı ve işadamı İbrahim Mutlu katıldığı sondaj çalışmaları için düzenlenen törende konuşan Kaymakam Yurt, fakülte binası hakkında bilgiler verdi.
Bugün Gönen halkının uzun yıllardır özlemini duyduğu 4 yıllık eğitim öğretim yapacak fakültenin inşaat işlemlerinin ilk başlangıcının başlatıldığını söyleyen Kaymakam Yurt ?Bugün itibariyle sondaj makinemiz geldi, zemin etütlerini yapacak ve daha sonra vereceği raporlara göre de inşallah burada ilk kazmayı vuracağız. Binamız toplamda 2.000 m2 taban alanlı 9.000 m2 bir bina olacak Burada Uygulamalı Bilimler Fakültesi´nin çok sayıda bölümlerini eğitim öğretime açacağız. 2022 yılı içerisinde eğer şartlar uygun olursa bu binayı tamamlayıp eğitim öğretime açmayı düşünüyoruz. Binamız açılıp eğitime başladıktan sonra da ilk 5 yıl içerisinde öğrenci sayısının asgari 3 bin olmasını bekliyoruz. Hedefimize ulaşırsak Gönen ilçemize sosyal, kültürel, ekonomik, eğitim açısından bakıldığında ciddi manada bir katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bulunduğumuz alan yaklaşık 200 bin m2´lik bir alan. Bu alana toplamda 6 tane bina yerleştirilebiliyor. Sosyal alanlarıyla beraber ileriki zamanlarda Gönen halkının da istemesiyle ve gayretleriyle beraber burada belki butik bir üniversite olma ihtimali de var. Derneğimiz bağış toplama işlemine devam ediyor. Şu ana kadar topladığımız belli bir bedel bağış var. Ama önümüzde uzun bir yol var. 2021 yılı içerisinde vatandaşlarımızdan çok güzel bağışlar bekliyoruz. Tabii ki bağışların zamanında ve yeterli miktarda gelmesi hedeflerin zamanında yerine gelmesine ve binanın zamanında tamamlanmasına yardımcı olacak. Bu sebeple vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum.? dedi.
Kaymakam Yurt´un ardından söz alan Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, Gönen Eğitim Kurumları Kurma ve Eğitimi Geliştirme Derneği Başkanı Hüseyin Şener ve Gönen Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Mutlu´da, fakültenin yapımı ile ilgili iyi niyetlerini dile getirdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli