Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Gönen´de parke döşeme seferberliği

Gönen´de parke döşeme seferberliği

Gönen Belediyesi, ilçe merkezi ve ilçeye bağlı kırsal mahallelerde alt yapısı tamamlanan yollarda parke taşı döşeme çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Gönen Belediyesi, ilçe merkezi ve ilçeye bağlı kırsal mahallelerde alt yapısı tamamlanan yollarda parke taşı döşeme çalışmalarını gerçekleştiriyor.
Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, belediye tarafından yürütülen parke taş döşeme çalışmalarıyla ilgili basını bilgilendirdi.
BASKİ tarafından kırsal mahallelerde alt yapıları biten tüm yollarda parke taş döşeme çalışmalarına başladıklarını söyleyen Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, tüm dünya genelinde ve ülkemizde devam eden korona virüs salgını nedeniyle ihalelerin ertelenmesiyle, BASKİ tarafından alt yapıları tamamlanan kırsal mahallelerde parke taş döşeme çalışmalarına geç başlamak zorunda kaldıklarını hatırlattı.
Normalleşme sürecine geçilmesiyle birlikte altyapısı tamamlanan mahallelerde parke taş çalışmalarına Gönen ilçe merkezi ve kırsal mahallelerle başlatıldığını ifade eden Başkan Palaz, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal ile bir araya gelerek altyapısı yenilenecek olan mahalleler ile ilgili fizibilite çalışmalarını gerçekleştirdiklerini bildirdi.
Bir yandan altyapısı biten yollarda parke taş döşeme çalışmaları devam ederken, eş zamanlı olarak şehir merkezinde BASKİ tarafından altyapı kanalizasyon yenileme çalışmalarının da başlayacağını kaydeden Başkan Palaz, bahane değil iş üretmeye geldiklerinin altını çizdi.
Belediye Başkanı Palaz, devamında şu bilgileri aktardı: ?Yaşanan salgın süreci nedeniyle geciken planladığımız ihalelerimizi normalleşme süreciyle birlikte ivedilikle tamamladık, altyapısı tamamlanan cadde ve sokaklarımızda parke taş çalışmalarımıza en kısa sürede başlıyoruz. Şehrimizde ve kırsal mahallelerimizde toplamda 175 bin m2 parke taşın, 125 bin m2 şehir merkezine, 50 bin m2 ise kırsal mahallelerimizin yollarına döşenecek. Bu işin toplam maliyetinin 10 milyon lirayı bulabileceğini düşünüyoruz.?
Haber : Ahmet Ilgazlı



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı