Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Gönen´de, Sivrisinekle Mücadele Toplantısı

Gönen´de, Sivrisinekle Mücadele Toplantısı

Gönen Kaymakamı Arslan Yurt başkanlığında ?Sivrisinekle Mücadele? toplantısı yapıldı.

Gönen Kaymakamı Arslan Yurt başkanlığında ?Sivrisinekle Mücadele? toplantısı yapıldı.
Gönen Kaymakamı başkanlığında düzenlenen toplantıya Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Gönen Belediyesi, Gönen Gıda ve Tarım Müdürlüğü, Gönen Sağlık Müdürlüğü, Gönen Ziraat Odası Başkanlığı, Gönen Sulama Birliği, Gönen Süt Birliği ve Devlet Su İşleri Müdürlüğü temsilcileri katıldı.
Toplantı açılışında bir konuşma yapan Kaymakam Yurt, sivrisinekle mücadelenin ilçenin en önemli sorunlarından birisi olduğunu, gerek halkla yapılan görüşmelerde, gerekse vilayete giden şikayetlerde bahar ve yaz döneminde sivrisinek popülasyonunun kontrol edilememesinden kaynaklanan sorunların kendisine iletildiğini, 2020 yılı içinde yapılacak çalışmalarla sorunun en aza indirgenmesi gerektiğini söyledi.
Sivrisinek popülasyonundaki yüksekliğin gerek ilçe merkezi, gerekse kırsal veya Gönen sahili kesimlerinde ciddi bir sorun olduğunu ifade eden Kaymakam Yurt, yaşam kalitemizi yükseltmek istiyorsak el birliği ile mevcut tüm mücadele tekniklerini etkin bir şekilde kullanmamız gerektiğini belirtti.
Sivrisinek sorununun yalnızca Gönen´e ait bir sorun olmadığını işaret eden Kaymakam Yurt, bölgemizin sivrisinek için çok uygun yaşam alanları sunduğunu, yeşil alanlar, sulak alanlar, kontrol altına alınmamış atık sular, biçilmemiş çim alanlar, her ortamda bulunabilecek durgun sular, çevreye rastgele atılan araç lastikleri, çöp bidonları, atıksu veya kanalizasyon mazgalları, sulama kanalları, su verilmiş çeltik tarlaları gibi ortamların bunlara örnek olduğunu, mücadelenin yalnızca kamu ve yerel kurumların ekipleriyle yürütülerek başarıya ulaşılamayacağını, herkesin bahçesinde alacağı küçük tedbirlerle faydalı sonuçlar alınacağını, dolayısıyla halkımızın da mücadeleye destek vermesini istedi.
Toplantıya katılan tüm kurum temsilcilerinin imkanları zorlayarak temin edecekleri ilaç ve teçhizatla mücadelede görev alacağını bildiren Kaymakam Yurt, halkın bilinçlendirilmesi için de broşür hazırlayacaklarını, yerel basının ve sosyal medyanın da kendilerine destek vermesini istedi.
Toplantıya katılan kurum ve sektör temsilcileri de geçmiş yıllarda yapılan sivrisinek mücadelesi hakkında bilgi vererek gelecek yıl alınması gereken ilave tedbirler konusunda görüş beyan ettiler. Tüm kurum temsilcileri mücadelede etkinliklerini artırarak 2020 yılında sivrisinek mücadelesinde başarılı olunacağını dile getirdiler. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli