Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Gönen´de ?Toprağa Saygı? yürüyüşü

Gönen´de ?Toprağa Saygı? yürüyüşü

Gönen´de TEMA Vakfı İlçe Sorumluluğunca, Erozyonla Mücadele Haftası kapsamında öğrencilerin katılımı ile ?Toprağa Saygı? yürüyüşü düzenlendi.

Gönen´de TEMA Vakfı İlçe Sorumluluğunca, Erozyonla Mücadele Haftası kapsamında öğrencilerin katılımı ile ?Toprağa Saygı? yürüyüşü düzenlendi.
Yürüyüşe katılan öğrenciler ellerinde ?Toprak yaşamdır?, ?Türkiye Çöl Olmasın? ve ?Bereketli Toprak Yaşam Üretir? yazılı döviz ve pankartlarla Cumhuriyet Meydanından Yıldız Meydana kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında kentin en işlek caddelerinden Atatürk Caddesi´nde trafik bir süre ulaşıma kapatıldı.
Sivil Toplum Örgütlerinin de davetli olduğu yürüyüşe Gönen Kaymakamı Faruk Bekarlar dışında yetişkin kesim rağbet göstermezken, ellerinde döviz ve pankartlarla yürüyen çocuklar ?TEMA´ sloganlarıyla sokağı inlettiler.
Yıldız Meydanda basın açıklaması yapan TEMA Vakfı Gönen İlçe Sorumlusu Yiğit Korkmaz, yaşamsal öneme rağmen toprağın yeterince korunamadığını, Türkiye ve dünyada toprak bozulumunun görüldüğünü söyledi.
Dünyada ekilebilir arazilerin % 33´ünün toprak bozulumuna uğradığının bilindiğini hatırlatan Korkmaz, şunları söyledi: ?Türkiye´de erozyon hala en büyük toprak bozulumu nedenlerinin başında geliyor. Topraklarımızın yüzde 86´sında erozyon görülüyor. Erozyonla toprağın en verimli olan ve ona hayat veren üst kısmını kaybediyoruz. Büyüyen kentler ve tarım topraklarının tarım dışı alanlara tahsisi nedeniyle verimli tarım alanları beton ve asfalt ile örtülüyor. Oysa toprak, yaşamın kaynağıdır. Sadece insanlar için değil, karada yaşayan tüm canlıların varlığı toprağa bağlıdır. Toprak, insanlık için barış, huzur ve zenginliktir.? dedi.
Korkmaz, ayrıca erozyon ve toprak bozulumunu önleyebilmek için sürdürülebilir arazi yönetimi yapılmasının büyük önem taşıdığını vurgulayıp, erozyonu önleyen ve toprağı koruyucu tedbirlerin alınması gerektiğini, bireylerin de bu kapsamda yürütülen teraslama, ağaçlandırma ve bitkilendirme çalışmalarına destek vermesi gerektiğini açıkladı. Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli