Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Gönen’de “Afet ve Acil Durum Yönetimi” konulu eğitim verildi

Gönen’de “Afet ve Acil Durum Yönetimi” konulu eğitim verildi

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nca 2021 yılının "Afet Eğitim Yılı" ilan edilmesi ile yürütülen eğitim ve bilgilendirme çalışmaları kapsamında Gönen Kaymakamlığı koordinesinde Balıkesir AFAD İl Müdürlüğü

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nca 2021 yılının "Afet Eğitim Yılı" ilan edilmesi ile yürütülen eğitim ve bilgilendirme çalışmaları kapsamında Gönen Kaymakamlığı koordinesinde Balıkesir AFAD İl Müdürlüğü görevlileri tarafından Gönen Belediyesi Kültür Merkezi’nde kamu personeli ve muhtarlara yönelik “Afet ve Acil Durum Yönetimi” konusunda eğitim verildi. 
Gönen Kaymakamı Arslan Yurt, eğitim öncesi yaptığı konuşmasında deprem başta olmak üzere afet ile ilgili olarak bilinçli ve her duruma hazırlıklı olmanın hayati derecede önemli olduğunu söyledi. 
Gönen Afet Acil Durum Merkezi’nin bitme aşamasında olduğunu belirten Kaymakam Yurt, GÖNDAK gibi sivil toplum kuruluşlarının önemli olduğunu, afetlere hazırlıklı ve eğitimli olma konusunda kamu personeli ve muhtarların da sorumlulukları bulunduğunu ifade etti. 
Kaymakam Yurt, AFAD İl Müdürü Bayram Şahin ile birlikte yangın söndürme konusunda küçük çapta yapılan örnek bir uygulamaya katıldı. 
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli