Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Gönende güvenlik konulu toplantı

Gönende güvenlik konulu toplantı

Gönenin asayiş ve güvenlik konularının konuşulduğu Toplum Destekli Polislik İlçe Danışma Kurulunun Güvenlik Toplantısı, Yıldız Parkta yapıldı.

Gönen`in asayiş ve güvenlik konularının konuşulduğu `Toplum Destekli Polislik İlçe Danışma Kurulu`nun Güvenlik Toplantısı, Yıldız Park`ta yapıldı. 
Gönen`in genel güvenliğine ilişkin yürütülecek hizmetler, toplumun katılımının sağlanması, güvenliğe ilişkin sorunları yerel düzeyde tespit etmek ve bu hizmetleri geliştirmek amacıyla bir toplantı düzenlendi.
Gönen İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak Başkanlığında toplanan `Toplum Destekli Polislik İlçe Danışma Kurulu`, Gönen`in genel güvenliğine ilişkin yürütülecek hizmetler, toplumun katılımının sağlanması, güvenliğe ilişkin sorunları yerel düzeyde tespit etmek ve bu hizmetleri geliştirmek enine boyuna görüşüldü.
Toplantıya Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak, Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Emniyet Müdürü Umut Ede, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yılmaz, Sağlık Merkezi Müdürü Dr. Cem Eryılmaz, Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Alpaslan Serel, Mahalle Muhtarları, Polis temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve iş adamları katıldılar.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Gönen İlçe Emniyet Müdürü Umut Ede, ``Modern kamu yönetimi yaklaşımları ekseninde gelişen yeni polislik anlayışları, güvenlik hizmetlerinde toplumsal katılımı sağlamayı, halkın talep ve ihtiyaçlarını dikkate alarak güvenlik politikalarına yön vermeyi, gelişen ve değişen sosyal koşullar kapsamında bu alanda yürütülen hizmetlerin de yeniden yapılandırılması amacıyla oluşturulan `Toplum Destekli Polislik İlçe Danışma Kurulu` yılda 2 kez bir araya geliyor. Biz de 2013 yılının ilk toplantısını bugün burada yapıyoruz. Halk içinde olmak adına, Gönen`in emniyet, asayiş, trafik, sağlık ve genel sorunlarını tespit etmek, çözüm yolları üretmek, vatandaşların taleplerini dinlemek adına buradayız. İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak, bu güne kadar çeşitli çalışmalara imza atarak, insani tedbirler anlamında projeler gerçekleştirdik. 155 aramasının az olması nedeniyle `En Yakın Dostunuz 155 Polis İmdat` projesini hayata geçirerek, vatandaşlarımızın bu konuya hassasiyet göstermelerini istedik. Yine dolandırıcılık olaylarına karşı, Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde `Sahte Para Kalemi` dağıttık. Madde ve uçucu madde bağımlısı gençlerimizin tespiti ve rehabilitasyonu adına, `Tut Elimden, Bırakma Beni` projesini gerçekleştirdik. Şimdi de iki yeni projeyi daha hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Tüm emniyet mensubu memurlarımızın katılımıyla, aile-polis ilişkisini geliştirmek amacıyla `Kardeş Aile` projesini başlatıyoruz. Yaz aylarının yaklaşması nedeniyle, hırsızlık olaylarına dikkat çekmek için 3 bin adet broşür bastırdık ve bunları da önümüzdeki günlerde dağıtmaya başlayacağız`` dedi.
Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak, ``Güvenlik konulu olağan toplantıların, hedefleri ve icraatları, toplum yararına olması açısından yeniliklerin istişarelerle herkesin görüşü alınarak toplumun hizmetine sunulmasını hedefliyoruz. Vatandaşların, olanı doğru ve zamanında bildirmeleri, bu bildirimlerin ciddiye alınıp müdahale zamanında müdahale edilmesi, Gönen`in huzuru, vatandaşın can ve mal güvenliği açısından büyük önem taşıyor. Bilinçli vatandaş, görevlerini tam layıkıyla yerine getiren kurumlar, huzur ve güvenin sağlanması açısından büyük önem taşıyor. Bu konuda da herkese görevler düşüyor. Sağlık, gıda, emniyet, sokaklarda dolaşan başıboş köpeklerin varlığı bile, insan sağlığı ve can güvenliği açısından önem arz ediyor. Zaten bu konuda Belediyemizin çalışmaları mevcut`` dedi.
Daha sonra `Toplum Destekli Polislik İlçe Danışma Kurulu`nun Güvenlik Toplantısı` hakkında söz alan Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, ``Gönen`de büyük bir değişim ve dönüşüm başladı. Bugün ve gelecek adına bu toplantılar, sorunların konuşulmasına, tespitine ve çözüm yollarının aranmasına katkı sağlıyor. Bu da gösteriyor ki, doğru yoldayız bu bir süreç. Değişim ve dönüşümün, bir ayağı okullarda başlamalı. Geleceğin güvencesi olan çocuklarımız ve gençlerimiz, onlara verebileceklerimizin en iyisini hak ediyorlar. Bu anlamda da en önemli görev bizlere düşüyor`` dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli