Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Gönen'de kasa hırsızlarını JASAT yakaladı

Gönen

Gönen ilçesinde M.Ç. isimli şahsın evinden içinde 150 bin TL değerinde altın, tapu ve senetlerin olduğu 300 kg ağırlığında çelik kasa çalındı.

Gönen ilçesinde M.Ç. isimli şahsın evinden içinde 150 bin TL değerinde altın, tapu ve senetlerin olduğu 300 kg ağırlığında çelik kasa çalındı. 
İhbar üzerine harekete geçen JASAT timleri kasa hırsızlığına karışan 7 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. 
Edinilen bilgiye göre; Kasa hırsızlığı sonrası JASAT Timi olay yerinin 70 metre ilerisinde kırılmış araç camı parçaları buldu. Cam parçaları incelendiğinde camların Doblo tarzı bir aracın arka camı olduğu değerlendirilerek olay yeri çevresinde yapılan incelemede şüpheli aracın plakasını tespit etmek amacıyla yapılan araştırmada şüpheli şahısların aracın kırılan camını yaptırmak için oto camcılarına gidebilecekleri değerlendirildi. JASAT tarafından Bandırma sanayisine baskın yapıldı. Sanayi içerisinde yaşanan kovalamaca sonucunda şüpheli araç ve E.K., O.Ö., S.E. isimli şahıslar yakalandı. 
Şüpheliler ile yapılan detaylı sorgulamada hırsızlık olayını Y.Y., O.Ö., E.G., S.E., E.K. isimli şahıslar ile birlikte yaptıklarını, altınların bulunduğu kasayı araç değiştirerek A.B. isimli şahsın aracı ile Ö.Y. isimli şahsın Ilıcak mahallesindeki evine getirdiklerini burada matkap ve demir malya ile açtıklarını, altınları Y.Y. isimli şahsın aldığını ve çelik kasayı Ö.Y.’nin aracı ile Bandırma ilçesi Külefli mahallesinde dereye attıklarını itiraf etti. Hırsızlık zanlılarının itirafını değerlendiren JASAT timleri, bahse konu çelik kasa ve matkaba kısa sürede ulaşırken, toplam 7 şüpheli ikametlerinde yakalanarak gözaltına alındı. Y.Y., ve E.G. isimli şahıslar ile çalınan altınlar da yakalandı. 
Gönen adliyesine sevk edilen 7 şüpheli tutuklanarak Bandırma Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildi. 
Haber Merkezi
 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı