Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Gönene 8 yılda 2500 fidan dikildi

Gönene 8 yılda 2500 fidan dikildi

Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakarın ağaç ve çiçeklere karşı olan hassasiyeti ilçede gerçekleştirilen her çalışmaya yansıyor.

Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar`ın ağaç ve çiçeklere karşı olan hassasiyeti ilçede gerçekleştirilen her çalışmaya yansıyor. 
Göreve geldiği ilk yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüşerek ağaç nakil aracını ödünç alan Başkan Yakar, ilk icraat olarak şehrin muhtelif yerlerine ağaç nakilleri yaptırdı. Gerçekleştirilen bu çalışma ile ilçeyi olduğundan daha da yeşillendiren Başkan Yakar böylelikle "Yeşil Gönen" sözünü özüne yakışır hale getirdi.
"Yeşil Gönen". Kaplıcasıyla, pirinç ve peyniriyle, oya ve doğasıyla böyle tanınır böyle bilinir. Kimdir Gönen`i yeşillendiren kişi ya da kişiler. Ne yapmışlardır da Gönen yeşille özdeşleşmiştir. Mevcut ağaçların şehirleşme karşısında korunmasıyla oluşmadı elbet bu durum. O ağaçları yıllar sonrasını düşünerek dikenlerin çabasıdır Gönen isminin yeşille özdeşleşmesi. Sonrası malum. Yeşile olan ilgi ilçedeki ağaçların korunmasıyla 2004 yılına kadar devam etmiştir. Ta ki aynı yıl yapılan yerel seçimlerde Hüseyin Yakar`ın ilçenin Belediye Başkanlığı`na seçilmesine kadar. Peki, 2004 yılından sonra ne değişti?
İlk icraat yeşil dokunun genişletilmesi
2004 yerel seçimlerinde Gönen Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Yakar, aynı yıl içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yaparak ağaç nakil aracının Gönen`e gelmesini sağladı. İlçenin etrafındaki sık çam ormanlarından ağacın köküne zarar vermeden çıkarılan ağaçlar şehir içinde ihtiyaç olan yerlere nakledildi. Sonraki yıllarda bu işlem bir kez daha tekrarlanarak yeşil doku iyice yaygınlaştırıldı. Başkan Yakar tarafından gerçekleştirilen oyun parkı, spor alanları, meydan düzenlemeleri, yürüyüş yolları gibi birçok çalışmada yeşil hep öncelikle konu yeşil doku oldu.  Yapılacak hizmetin plan ve projeleri, çalışmanın gerçekleşeceği alan içinde var olan ağaçlara göre çizildi. Hatta var olan ağaçlar korunmakla kalmayıp yanlarına başka çeşit ağaçlar da ekildi. Aynı, yıllar önce ekilen ve bu günlere kadar gelen ağaçlar gibi. Ağacın yanı sıra yeşillendirme çalışmaları içinde yer alan çim, çiçek ve süs bitkisi ekimi gerçekleştirildi. Gönen, bugün şehirleşmeye rağmen yeşil dokusunu hem muhafaza etti, hem de genişletti. Gönen bugün yalnızca sözde değil, özde de "Yeşil Gönen".
8 yılda 2500 ağaç dikildi
Ağaç nakillerinde 250 adet çam ağacı şehir içine dikilirken, ıslah çalışmaları kapsamında dere kenarlarına 1200 adet top akasya ağacı dikildi. Bu sayı, çocuk oyun alanları, spor alanları, yürüyüş yolları ve yeni inşa edilen parklarla yaklaşık olarak 2500`e ulaştı.
Başkan Yakar, "Yeşili sevmek insana değer vermektir"
Yeşile olan hassasiyeti bilinen Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, yeşil sevmenin insan sevmek anlamına geldiğini söyledi. "Nasıl ki yıllar önce dikilmiş ağaçlar bugüne nefes oluyorsa,  bugün dikilecek ağaçlar da yarınlara nefes olacaktır" diyen Başkan Yakar "Bugünler bizlere yarınlara bırakılacak bir emanettir ve bizler emanete sahip çıkıp yeni nesillere de örnek olmalıyız" diyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli