Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Gönenin her noktasına doğal gaz verilecek

Gönenin her noktasına doğal gaz verilecek

Gönende, 70 Evler Mevkiinin kısa zamanda doğalgazla buluşması çalışmalarına başlandı.

Gönen`de, 70 Evler Mevkiinin kısa zamanda doğalgazla buluşması çalışmalarına başlandı.
Temiz ve ucuz yakıt doğalgazın dağıtım çalışması Gönen`in mahalle ve sokaklarda devam ediyor. 100. Yıl Mahallesinin yanı sıra Akçaali ve Rüstem Mahallesi 70 Evler Sokak`ta doğalgaz dağıtım çalışmasının sürdüğünü bildiren Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, "doğalgaz için hemen hemen her cadde ve sokaktaki vatandaşlarımızdan talep yağıyor. Dağıtım şirketiyle yapılan program doğrultusunda Gönen`in her noktasına doğalgaz verilecek" dedi. 
Başkan Yakar, doğalgazın yaygınlaşmasından duyduğu memnuniyeti "Kış aylarında yoğun hava kirliği yaşanmakta. Gönen`deki yoğun hava kirliliğinin tek alternatifi doğalgaz olacaktır" diye yansıttı.
Doğalgazın 2,5 yılda 7 binin üzerinde aboneye ulaşması, talebin yoğunluğu doğalgaz dağıtım şirketi kadar Gönen Belediyesinde de memnuniyetle karşılandığını, üç koldan doğalgaz dağıtım çalışmasının devam ettiğini bildiren Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, "100. Yıl Mahallesindeki dağıtım çalışmaları birkaç hafta içerisinde tamamlanacak. Akçaali Mahallesi Atatürk Caddesi ile 27. Sokağın yanı sıra Rüstem Mahallesi 70 Evler Caddesinde doğalgaz dağıtım çalışmaları sürü yor" dedi. 
Doğalgaz çalışmasının yapıldığı alanlarda altyapının da elden geçirildiğini, yolların yeniden yapılacağını ve düzenleneceğini de belirten Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, "Doğalgaz kullanan vatandaşlarımızın memnuniyeti, talep patlaması yaşattı. Gönen`in hemen hemen her cadde ve sokağında yaşayan vatandaşlarımız, mahallelerine doğalgaz hattı çekilmesi için dilekçe veriyor. Dağıtım şirketi ile belediyemizin birlikte yaptığı program doğrultusunda şu anda çalışmalar devam ediyor. Ancak, Gönen`in her cadde ve sokağına program doğrultusunda gaz verileceğinin sözünü veriyoruz" derken, doğalgazla birlikte Gönen`deki hava kirliliğinin de önemli ölçüde azalacağını söyledi.
Coğrafi konumundan dolayı özellikle kış döneminde, Gönen`in nefes alınamaz hale geldiğini hatırlatan Başkan Yakar, "doğalgaz ucuz olduğu kadar temiz yakıt. Kış dönemlerinde etkili olan yoğun hava kirliliği, gaz kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte hissedilir ölçüde azaldı. Yapılan tüm hizmetler insan endeksli. Vatandaşımızın rahatlığı ve sağlığının korunması için, her türlü çalışmayı yapmaya hazırız" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false