Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Gönenin Serbest Sağlık Bölgesine alınması isteniyor

Gönenin Serbest Sağlık Bölgesine alınması isteniyor

Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Gönendeki tüm dinamikleri harekete geçirmek istediklerini söyledi.

Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Gönen`deki tüm dinamikleri harekete geçirmek istediklerini söyledi.
Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Gönen`in Serbest Sağlık Bölgesi kapsamına alınması amacıyla Gönen Belediyesinin öncülüğünde, Kaplıcalar, Ticaret Odası ve Ticaret Borsasının katılımıyla hazırlanan projenin, Gönen`in geleceğine yönelik hazırlanan en önemli proje olacağını işaret edip, bu proje Gönen için hazırlanan bir proje olacaktır dedi.
İleri yaş grubu ile termal turizmi ön plana çıkartan Serbest Sağlık Bölgesi projesi Gönen`i umutlandırdı. Gönen`in Serbest Sağlık Bölgesi ilan edilmesinin, Gönen`in ekonomik, kültürel ve sosyal yapısını doğrudan etkileyeceğini bildiren, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Gönen Belediyesinin öncülüğünde dört kurumun ortaklaşa hazırladığı projenin Gönen`in geleceğine yönelik hazırlanan bir proje olduğunu söyledi.
Gönen Belediyesi, Kaplıcalar, Ticaret Odası ve Ticaret Borsasının işbirliğinde, titiz bir proje hazırlandığına dikkat çeken Başkan Yakar, "Gönen termal turizmiyle ön planda olan bir yerleşim merkezi. Termal turizm merkezi olmamız, bizim için avantaj, mineral bakımından dünyanın en kaliteli kaplıca suyuna sahibiz. Sahip olduğumuz değeri, lehimize kullanacağız. Termal turizmimizi, ileri yaş grubuyla bütünleştireceğiz. Projenin kriterlerin den bir tanesi, yer ile ilgili. Yaşam merkezinin kurulacağı alanı tahsis etme durumumuz var. Gönen, Serbest Sağlık Bölgesi ilan edildiği takdirde, turizmle ilgili çok büyük yatırımların ilçemize gelmesi kaçınılmaz" dedi.
Gönen ekonomisinin lokomotifinin tarım ve turizm olduğuna da dikkat çeken Başkan Yakar, "şehirleşmiş alanımızda ağır sanayi bulunmamakta. Organize Sanayi Bölgemiz sayesinde, sanayi potasındayız, ancak sanayimiz, mesafe açısından tarımımızı ve turizmimizi olumsuz etkileyecek konumda değil. İleri Yaş grubu ile termal turizmi ön plana çıkartan Serbest Sağlık Bölgesi kriterleri ni taşıyan bir yerleşim merkeziyiz" derken, 4 kurumun ortaklığında hazırlanan projenin Gönen için hazırlanan en önemli proje olduğunun bir kez daha altını çizdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli