Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Gönenli yazardan yeni kitap

Gönenli yazardan yeni kitap

Gönenli yazar Kevser Ruhi’nin son kitabı “Bozkır Masallarının Gölgesinde” kitabı büyük ilgi gördü.

Gönenli yazar Kevser Ruhi’nin son kitabı “Bozkır Masallarının Gölgesinde” kitabı büyük ilgi gördü.
Gönen’in Koçbayır köyünde doğan Ruhi, son “Bozkır Masallarının Gölgesinde” isimli kitabında, Kırgız Edebiyatı’nın önemli yazarı Cengiz Aytmatov’un hayatını anlatıyor.
Kitabın arka kapağında şöyle deniliyor:
“Bu kitapta Cengiz Aytmatov’un içine doğduğu dünyanın farklılığı ve tüm renkleri, hayatının belli dönemlerinde başından geçenler, yöneticilerinin halk üzerindeki olumlu ya da olumsuz etkileri konusundaki düşünceleri, duyguları, Kırgız kültüründen, destanlardan, doğadan, insandan yola çıkarak ve masallara, söylencelere yaslanarak, yazarın sohbet diline yakın bir biçemde anlatılmaktadır.”
“SELVİ BOYLUM AL YAZMALIM”
Kevser Ruhi’nin kaleminin, Cengiz Aytmatov’un destansı yaşam öyküsüne kendiliğinden bir gönül köprüsü kurduğu “Bozkır Masallarının Gölgesinde” kitabı, “Flu” yayınlarının etiketiyle raflarda yerini aldı.
Yeşilçam’ın kült filmleri arasında yer alan ve baş rollerini Türkan Şoray, Kadir İnanır ve Ahmet Mekin’in paylaştığı “Selvi Boylum Al Yazmalım”’ın senaryosu da Aytmatov’un, “Kırmızı Eşarp” isimli romanından sinemaya aktarıldı. Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Gönenli yazardan kitap
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı