Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Görünmeyen dünyada yolculuk

Görünmeyen dünyada yolculuk

Vali Ersin Yazıcı, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Kapsamında Desteklenen "Görünmeyen Dünyada Yolculuk: Deneyden Deneyime Bir Nanobilim Entegrasyon" Projesi tanıtım toplantısına katıldı. TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Proje

Çağrısı kapsamında kabul edilen proje, Balıkesir Üniversitesi Fen/Edebiyat Fakültesi Fizikokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Doğan yönetiminde gerçekleştirilecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünün desteklediği eğitimlerde, Prof. Dr. Ümit Çakır, Prof. Dr. Hilmi Namlı, Doç. Dr. Yasemin Turhan, Doç. Dr. Onur Turhan, Doç. Dr. Pınar Turan Beyli, Öğretim Görevlisi Berna Koçer Kızılduman, Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Emin Diken, Öğretim Görevlisi Zeynep Bicil, Öğretim Görevlisi Ersin Yanmaz, Öğretim Görevlisi Uğur Yalnız ve Rehber Fatih Pehlivan eğitmen olarak görev alacak.
HER ÖĞRENCİMİZ FARKLI NİTELİK VE YETENEKLERE SAHİPTİR
Bu Proje ile öğrencilerin bilime karşı farkındalıklarının gelişmesinin hedeflediğini ifade eden Vali Yazıcı, "Gençleri çok iyi değerlendirmeliyiz çünkü geleceği bunlar inşa edecek. TÜBİTAK 4004 projeleri kapsamında yürütülmüş bu projede, öğrencilerin hem yaparak-yaşayarak öğrenme hem de aktif öğrenme ilkelerine göre bir öğrenme süreci yaşamaları hedeflenmiştir. Projeye dayalı bilimsel çalışmaları gerçekleştirdiğimiz takdirde öyle inanıyorum ki Balıkesir, ülkemizin ve bölgemizin bilim, sanat ve kültür merkezi haline gelecektir. Öğrencilerin bilimsel çalışmalara ve arayışlara yöneltilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu ve benzeri projeler öğrencilere bilimi, bilimsel düşünceyi ve araştırmayı aşılayıp sevdirmek açısından çok önemli. Her öğrencimiz farklı nitelik ve yeteneklere sahiptir. Öğrencilerimizin potansiyellerini en üst seviyede kullanmalarını sağlamalı, topluma en yararlı şekilde hizmet etmelerine vesile olmalıyız. Bu projeye destek verenlere teşekkür ediyorum."dedi.
BİZİM EN ÖNEMLİ GÜNDEMİMİZ EĞİTİMDİR
Geleceğe dair hedef belirlemeleri noktasında öğrencilerin sağlıklı kararlar vermelerinin önemli olduğunu belirten Vali Yazıcı, "Bizim en önemli gündemimiz eğitimdir. Hepimiz bir ekip ruhu içinde hareket edeceğiz. Sizlerle birlikte var gücümüzle Balıkesir´de eğitimi geliştirmek, eğitimin kalitesini ve seviyesini yükseltmek için çalışıyoruz. Birlikte hareket edilirse, başarıya giden yoldaki engeller kolay aşılır. Çocuklarımız için daha doğru kararlar alırız." dedi.
Düzenlenen programa Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Görünmeyen dünyada yolculuk
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli