Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Gözler, İmar Komisyonunda

Gözler, İmar Komisyonunda

Erdekte, Belediye otogar alanını ilgilendiren imar plan tadilatının iptali konusu belirsizliğe doğru sürükleniyor. Plan tadilatının iptal edilip edilmeyeceği konusu imar komisyonunun hazırlayacağı rapora bağlı bulunuyor.

Belediye otogar alanını ilgilendiren imar plan tadilatının iptali konusu belirsizliğe doğru sürükleniyor. Plan tadilatının iptal edilip edilmeyeceği konusu imar komisyonunun hazırlayacağı rapora bağlı bulunuyor.
2008 Haziran ayı meclisinde alınan kararla yürürlüğe sokulan belediye otogarı imar planı tadilatının iptal edilip, edilmeyeceği belirsizliğini korurken, konuyu incelemekle sorumlu belediye imar komisyonu, Kasım 2009 ayı meclis toplantı tarihine kadar meclisten ek süre istedi.
Belediye meclisinin hafta içinde gerçekleşen toplantısında, belediye otogarı imar planı tadilatının iptali hakkında inceleme yapması beklenen belediye imar komisyonun, raporunu hazırlamaması nedeniyle konu mecliste görüşülemedi. İmar Komisyonunun CHP`li üyesi Burhan Karışık`ın, meclisten Kasım 2009 ayı meclis toplantısına kadar ek süre istemi, oybirliğiyle kabul edildi.
Belediye Meclisimizin hafta içinde gerçekleştirilen Ekim 2009 ayı toplantısında, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ile 15 üyenin tamamı hazır bulundu.
3 maddenin yer aldığı meclis gündeminde, en önemli konu, Haziran 2008 tarihli belediye meclis kararıyla, "Katlı otopark-belediye oteli ve akaryakıt-LPG istasyon" alanı olarak belirlenen Erdek Belediyesi otogarının imar plan tadilatının iptal edilmesiydi.
Belediye Başkanı Aysan, toplantıda, meclis üyelerinin oybirliğiyle Belediye İmar Komisyonu`na incelenmek üzere havale edilen konuyla ilgili raporun hazır olup olmadığını sordu.
İmar komisyonunda görevli CHP`li üye Burhan Karışık, konunun incelenebilmesi için sürenin yeterli olmadığını vurgulayarak, Kasım 2009 ayı meclis toplantı tarihine kadar imar komis-yonuna meclisten ek süre verilmesini istedi. Karışık`ın isteği, mecliste hazır bulunan CHP`li ve AK Partili meclis üyelerinin tamamınca, oy birliğiyle kabul edildi. 
Şimdi gözler, Kasım 2009 ayında yapılacak meclis toplantı tarihine kadar İmar Komisyonu`nda konu hakkında inceleme yapılıp, yapılmayacağı, inceleme yapılacaksa, komisyonda görev yapan CHP`li 3, AK Partili 2 üyenin yer aldığı komisyonun nasıl bir rapor hazırlayacağı merakla bekleniyor.
Gündemin son maddesini, Erdek Belediyesi`nin İller Bankası`ndan kredi talebinde bulunabilmesi için belediye başkanına yetki verilmesi oluşturuyordu.
Konu hakkında açıklamada bulunmak üzere kendisine söz verilen Belediye Fen İşleri Müdürü Hakan Kola, geçtiğimiz günlerde yaşanan sel felaketi nedeniyle hasar gören ilçemizde, içme suyunu sağlayan derin su kuyuları ile Eğridere`deki iki terfi istasyonunun onarımları için paraya ihtiyaç bulunduğunu, bu paranın kredi olarak İller Bankası`ndan alınabilmesi için belediye başkanına yetki verilmesi gerektiğini belirtti.
Gazetemizin daha sonra yaptığı araştırmada, bu paranın yaklaşık 500 bin lira olduğu öğrenildi.
Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, İller Bankası`ndan kredi alınabilmesi için yaptıkları araştırma ve incelemede, Erdek Belediyesi`nin geçmiş dönemde bu bankadan kullandığı krediler nedeniyle istihkakını doldurduğunu öğrendiklerini meclis üyelerine aktardı.
Bu gündem maddesinin konulmasının amacının, İller Bankası`ndan kredi başvurusunda bulunabilme yetkisinin meclis tarafından kendisine verilmesi amacıyla olduğunu vurgulayan Aysan, kredi talebinde bulunulamayacağından bu maddeyi geri çekmek istediğini belirti. Başkan Aysan`ın bu önerisi, üyelerce kabul edildi.
Haber: Kemal Şekerci


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli