Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Gözyaşları Sel Oldu

Gözyaşları Sel Oldu

Genç yaşta hayata gözlerini yuman Sındırgı Belediye Başkan Yardımcısı Şevket Barkır'ın cenaze töreninde gözyaşları sel oldu.

Genç yaşta hayata gözlerini yuman Sındırgı Belediye Başkan Yardımcısı Şevket Barkır’ın cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. 10 Ekim Cuma günü akşam saatlerinde Balıkesir’e giderken Soğuk su mevkiinde geçirdiği trafik kazası sonrası ağır yaralanan Barkır Atatürk Devlet Hastanesinde sabah saat 04.00’sularında fenalaşarak vefat etti. Cenazesi Bursa Adli Tıp Kurumuna sevk edilerek otopsi yapıldıktan sonra ailesine teslim edildi.

 Bugün 11.30’da evinden alınan Barkır’ın cenazesi Sındırgı Belediyesine getirilerek tören düzenlendi. Barkır’ın özgeçmişi okunduktan sonra 08 – 13 Ekim tarihleri arasında Türk Belediyeler Birliğinin İzlanda’da organize ettiği ‘Jeotermal Kaynaklarının Kullanılması’ konulu teknik inceleme programına katılan Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın taziye mesajı okundu. Başkan Yavaş taziye mesajında; “ elim bir kaza sonucu aramızdan ayrılan, dava ve yol arkadaşım Şevket Barkır’ı kaybetmenin derin bir üzüntüsünü yaşıyorum. Yurtdışında aldığım bu acı haber sonucu, cenazesine katılmak istesem de, geri dönüş için ulaşım imkanı olmadığından dolayı üzüntüm bir kat daha artmıştır. Belediye Başkan yardımcım Şevket Barkır kardeşime Cenabı Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ailen artık bizlere emanettir. Mekanın Cennet Olsun tüm sevenlerinin ve Sındırgımızın başı sağ olsun. Ayrıca bu elim kazada yaralanan Şuayip kardeşime de acil şifalar diliyorum” dediği ifade edildi.

Başkan Yavaş’ın mesajı okunduktan sonra Sındırgı Belediyesi adına konuşmayı Belediye Başkanvekili Hasan Daşkafa yaptı. Daşkafa; “ elbette her ölüm acıdır. Ancak ani ve genç yaşta gelen ölüm elbette daha da acıdır. Yüreği büyük ve bir o kadar insan sevgisi ile dolu olan, halka hizmeti hakka hizmet sayan Şevket kardeşimiz Belediyemizi öksüz 73 mahallemizi yetim bıraktı. Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalan ailesine sabırlar ve şuanda yoğun bakımda olan yol arkadaşı Şuayip kardeşimize Acil Şifalar versin. Allah mekanını cennet, kabrini nur eylesin. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.

Başkanvekili Daşkafa’nın konuşmasından sonra duygularını ifade eden merhum Barkır’ın abisi Kamil Barkır konuşmasında gözyaşlarına engel olamadı. Abi Barkır acı bir kayıp yaşadıklarını belirterek; “Bizim için, ailemiz için ve Sındırgı için acı bir kayıp yaşıyoruz. Çünkü ben sadece kardeşimi değil, bir arkadaşını, bir istişare arkadaşını, yol arkadaşını, dava arkadaşını kaybetmiş bir kardeşinizim. Bu acı haberi Medine’de hac vazifesini yaparken aldım. Benden 2 yaş küçük olmasına rağmen gerçekten ilim sahibi, eğitimini tamamlamış, alim bir insandı. Buradan bütün sevdiklerine, bütün yakınlarına, başta anne babama ve ailesine başsağlığı diliyorum” dedi.

 Abi Barkır’ın konuşmasından sonra 11 yıldır yol arkadaşlığı yapan Belediye Meclis Üyesi Mehmet Akar kısa bir konuşma yaptı. 11 yılda iyi bir dost kurduklarını ifade eden Akar; “ Sındırgı için güzel bir insandı. Sındırgı güzel yüzünü kaybetti. İnşallah öbür Dünya’da Rab’ımın, rahmetine, bereketine kabrinin cennet olmasına bu Müslüman kardeşlerimizin duası kabul olsun. O benim can arkadaşımdı” diyerek konuşmasına son verdi.

 Akar’ın konuşmasından sonra Ak Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu konuşma yaptı. Başkan yardımcısı Barkır’ın kaza yaptığı akşam gün boyu beraber çalışma yaptıklarını ifade eden Milletvekili Aydınlıoğlu; “tam ayrıldık o akşam acı haber geldi. Şevket kardeşimiz güler yüzü ile mütevazı kişiliği ile, güzel ahlakı ile her zaman hepimizin kalbinde yaşayacak. 2002’den beri siyasette yol arkadaşlığı yaptım. Gerçekten Sındırgı için çalışan, Allah için çalışan dürüst güzel bir eğitim almış, güler yüzlü melek yüzlü bir kardeşimizdi. Onu hiçbir zaman unutmayacağız. Başta kederli annesine, babasına, sevgili eşine, çocuklarına, belediye çalışanlarımıza, Sındırgılı siz hemşerilerimize baş sağlığı diliyorum” dedi.

 Milletvekili Aydınlıoğlu’nun konuşmasından sonra Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur konuşma yaptı. Büyükşehir daimi encümen Üyesi Şevket Barkır kardeşinin kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduğunu belirten Başkan Uğur; “ Bütün Sındırgılılara, ailesine, yakınlarına sevenlerine hepsine başsağlığı diliyorum. Allah Rahmet eylesin. Bu ani ölümler hakikatten bizleri çok üzüyor. Allah Mekânını Cennet Eylesin. Allah geride kalanlara, sevenlerine, ailesine yakınlarına sabrı cemil niyaz eylesin” dedi.

 Başkan Uğur’un konuşmasından sonra Ak Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı konuşma yaptı. Başkan Poyrazlı; “Mekânı Cennet olsun, Allah’tan Rahmet diliyorum” dedi. İl Başkanı Poyrazlı’nın konuşmasından sonra Barkır’ın naaşı sevenlerinin omuzlarında Şerifpaşa Camiine kaldırıldı. Şerif paşa Camiinde kılınan öğle namazına müteakip ilçe mezarlığına defnedildi.

Başkan yardımcısı Barkır’ın cenazesine Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Ak Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, ilçe Kaymakamı Ercan Ateş,  Ak Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, Altı Eylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Sındırgı Belediye Başkan vekili Hasan Daşkafa, Ak Parti İlçe Başkanı Halil Güner, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Amirleri, Ailesi ve Sevenleri katıldı.



  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı