Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Güler’den esnaf değerlendirmesi

Güler’den esnaf değerlendirmesi

“Sanat dallarındaki esnafın yüzde 80’i yok oldu”

Bandırma Esnaf ve Sanatkârları Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Niyazi Güler, “Bandırma’da, sanat dallarında çalışan esnafın yüzde 80’i yok oldu” dedi.

Marangozluk ve terzilik de dahil olmak üzere çok sayıda esnafın, ayakta kalmak için zorlandığına ve zor günler geçirdiğine dikkati çeken Güler, şunları söyledi:

“Esnaf, gerçekten çok zor günler yaşıyor. Ortak esnafımıza, 2022 yılında 83 milyon liralık kredi dağıtmıştık. İçinde bulunduğumuz 2023 yılında ise şu ana dek 250 milyon lira kredi verdik. Ortaklarımıza, 500 bin liraya kadar kredi verebiliyoruz. Ortağımız eğer işyeri açmak amacıyla yeni bir dükkân veya ilk kez bir otomobil almak için kullanacaksa bu kredi 1,5 milyon liraya kadar çıkıyor. Ortaklarımızın, kooperatifimizden aldıkları kredi için 2022 yılında ödedikleri yüzde 9’luk faiz, bu yıl yüzde 7,5’a indi. Yani ortağımız, eğer yeni bir işyeri kurmak veya işini geliştirmek istiyorsa bizden aldığı kredi çok uygun. Ancak bizden aldıkları bu krediyi nerede kullandıklarını takip etmemize imkân yok.”

1500 ortağı bulunan Bandırma Esnaf ve Sanatkârları Kredi Kefalet Kooperatifi’nde daha önce 5 yıl yönetim kurulu üyeliği yaptıktan sonra son 25 yıldır, aralıksız olarak başkanlık görevini yürüten Güler, şöyle konuştu:

“Kooperatifimizde, 62 meslek çeşidinde üye bulunuyor. Kredi takip oranımız ise sadece yüzde 0,73. Esnafımız gerçekten çok zor günler yaşıyor. Ayakta kalmak için zorlanıyor. Çok sayıda esnaf, işyerini kapatmak zorunda kaldı. Bandırma’da en iyi işi başta sarraflar, sonra ise kafeler yapıyor.”

                                   ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Güler’ esnaf değerlendirmesi
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı