Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Gültekin, Erdek´te konuştu

Gültekin, Erdek´te konuştu

?Yargı tamamen siyasallaştı?

Hukukçu-Avukat Mehmet Ruşen Gültekin, Erdek´te, Türkiye´nin yargı ve hukuk sistemi ile ilgili düşüncelerini açıkladı.

Erdek´te, yakın dostu, BANMAT sahibi Harun Özbek´in teşvikiyle yazlık bir ev alan Gültekin, ?Kapıdağ, Erdek ve Bandırma´yı çok seviyorum. Bu yörelerde yaşayanların insan kaliteleri de çok yüksek? dedi.

Türkiye´de, yargının tümüyle siyasal iktidarın tekeline girdiğine dikkati çeken Gültekin, şu değerlendirmede bulundu:

?Bugün yargının siyasallaşması dönemini yaşıyoruz. Düşünün ki, tamamen bağımsız ve tarafsız olması gereken HSYK´nın 13 üyesini de siyasi iktidar atıyor. Bu durumda savcı ve hâkimlerin tarafsız ve bağımsız kararlar vermeleri beklenebilir mi? Yargı bağımsızlığından söz edilebilir mi??

HDP´NİN KAPATILMASI DAVASI

Anayasa Mahkemesi´nde, HDP´nin kapatılması için açılan davayı da değerlendiren Gültekin, şöyle konuştu:

?HDP, PKK´nın uzantısı mı? Bence de evet. Yargı bağımsız olsa elbette ki bu partinin kapatılmasına hiçbir itirazım olamaz. Ama bu parti, siyasetin emriyle kapatılmak isteniyor. Gecikmiş adalet, adalet değildir. HDP için 2016 yılında, 6-7 Ekim´deki Kobani olaylarından sonra kapatma davası açılmalıydı. Ama siyasi iktidar, o dönemde kendisine zararı olmadığını düşündüğü için bu partiye dava açılmadı. Şimdi ise yargıya, siyasetin sopası gösteriliyor. Yine de gelecek için umutsuz olmamamız gerekiyor. Türkiye, bir Ortadoğu Cumhuriyeti değildir. Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk Cumhuriyeti´dir ve temelleri sağlam atılmıştır. İşte buna bağlı olarak bu cumhuriyeti yıkmayı hâlâ başaramadılar. Türkiye, mutlaka yeniden yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğüne kavuşacaktır.?

Gültekin, Sezgin Baran Korkmaz´ın tutuklanmasının ardından Türkiye´ye iadesinin söz konusu olup olmayacağı konusuyla ilgili bir soruyu da ?Aslında, onun Türkiye´de yargılanması gerekir. Ancak şu ana kadar Türkiye´ye iadesinin istenmesiyle ilgili bir başvuru olmadı. Bu olayda üzüntüm, yeni bir Reza Zarrab olayının yaşanması ve Türkiye´nin itibarının sarsılmasıdır? diye yanıtladı.

Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Gültekin Erdek konuştu
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı