Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Gülten Koçyiğit’e ağırlaştırılmış müebbet Hapis

Gülten Koçyiğit’e ağırlaştırılmış müebbet Hapis

Bandırma’ya bağlı Aksakal Mahallesi’nde, 18 ay önce, 82 yaşındaki Seher Koçyiğit’i öldüren Gülten Koçyiğit, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Bandırma’ya bağlı Aksakal Mahallesi’nde, 18 ay önce, 82 yaşındaki Seher Koçyiğit’i öldüren Gülten Koçyiğit, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi, karar duruşmasında Gülten Koçyiğit’e, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile birlikte öldürdüğü Seher Koçyiğit’in takılarını alarak yağma suçu işlemesi nedeniyle de ayrıca 6 yıl ceza verdi.
Mahkemede, Gülten Koçyiğit’e, 18 aydır tutuklu bulunduğu Bandırma Cezaevi’ne SEGBİS aracılığıyla bağlanılarak son sözü soruldu. Koçyiğit, Seher Koçyiğit’in evine öldürmek için gitmediğini, cinayeti bir anlık gaflet sonucu işlediğini, büyük vicdan azabı çektiğini ve çok pişman olduğunu belirterek tahliyesini istedi.
Ardından Gülten Koçyiğit ile ilgili alınan kararda hiçbir indirime gidilmeyerek, canavarca hislerle ve acı çektirerek cinayet işlediği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis, öldürdüğü Seher Koçyiğit’in bir çift altın küpesi ve parmağındaki iki adet altın yüzüğü alarak kaçıp, yakalandıktan sonra bu takıları iade etmesine rağmen yağma suçu işlemesi nedeniyle de ayrıca 6 yıl hapis cezası verildi.
Amcasının gelini Gülten Koçyiğit tarafından, kafasına sert bir cisimle vurulup, daha sonra boğularak öldürülen Seher Koçyiğit’in oğlu Mustafa Koçyiğit ve kızı Ayfer Topu, mahkemenin kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, “82 yaşındaki annemiz alzheimer hastasıydı. Vefat eden iki çocuğunun üzüntüsünü yaşıyordu. Kimseye zararı yoktu. Kendi halinde yaşamaya çalışıyordu. Adalet yerini buldu” dediler.
Cinayetten sonra kaçan Gülten Koçyiğit, kalbinden muayene için geldiği CHP Bandırma İlçe Başkanı Dr. Selim Panç’a bu cinayeti işlediğini söyleyince jandarmanın yaptığı çalışmalar sonucunda yakalanarak gözaltına alınmıştı.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli