Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

GÜMÇED Başkanı Mutlu:

GÜMÇED Başkanı Mutlu:

“Marmara Denizi’nin kurtulması için arıtmalar hemen yapılmalı”

Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED) Başkanı Gültekin Mutlu, çeşitli konular hakkında düşüncelerini açıkladı.
Genel merkezi Bursa’da olan GÜMÇED Bandırma Şubesi’nin 60 üyeye sahip bulunduğunu belirten Mutlu, 5 kişiden oluşan bir yönetim kuruluyla görev yaptıklarını vurguladı.
Amaçlarının toplumda çevre bilinci ve duyarlılığı yaratmak olduğunu altını çizen Mutlu, başkanlığını Saadettin Çay’ın yaptığı, yönetim kurulunda Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun’un da bulunduğu Marmara Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulacak tesisler konusunda daha şeffaf olunması, kamuoyunun, medya aracılığıyla bilgilendirilmesi gerektiğine dikkati çekti.
Mutlu, Rüzgar Enerji Santrallerinin(RES) de ormanlar, toplumun yaşadığı yakın alanlar ve kuşların göç yolları üzerinde olmaması gerektiğine işaret ederek, “Ne yazık ki, bu üç durum, halen Kapıdağ’a kurulan RES’ler için geçerli” diye konuştu.
GÜMÇED Bandırma Şube Başkanı Gültekin Mutlu, Marmara Denizi’nde başta müsilaj olmak üzere kirliliğin önlenmesi için belediyelerin mutlaka arıtmalarını kurmaları gerektiğinin altını çizdi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: GÜMÇED Başkanı Mutlu:
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı