Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

GÜMTOB Bandrıma ve Balıkesir Sorumlusu Mert Eken: ?Terör önlenmeden, ülkemizde turizm ayağa kalkmaz?

GÜMTOB Bandrıma ve Balıkesir Sorumlusu Mert Eken: ?Terör önlenmeden, ülkemizde turizm ayağa kalkmaz?

Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği-Derneği (GÜMTOB) Bandırma-Balıkesir Sorumlusu Mert Eken, son dönemde otel ve turizm sektöründen bekledikleri verimi alamadıklarını açıkladı.


Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği-Derneği (GÜMTOB) Bandırma-Balıkesir Sorumlusu Mert Eken, son dönemde otel ve turizm sektöründen bekledikleri verimi alamadıklarını açıkladı. Bandırma´daki EKENTAŞ Eken Turizm Otelcilik ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Eken, şunları söyledi:
?Ülkemizde son aylarda yaşanan terör olayları turizm sektörümüze önemli yara açtı. Ülkemize, Bandırma ve yöresine gelen yabancı turist sayısı çok düştü. IŞİD ve PKK terörü önlenmeden, turizm sektörünün ayağa kalkacağını düşünmüyorum. Yabancılar, terör tehlikesi bulunan ülkelere gider mi? Tabii ki, gitmez! Bu arada, Bandırma ve yöresindeki turizme canlılık getirmek amacıyla Çanakkale gezisi için tur şirketleriyle anlaşma yaptık. Buna paralel şekilde, ülkemizin birçok kentinden, Çanakkale´ye tur organizasyonları düzenleyip, Bandırma´daki otellerimizde konaklamalarını sağlıyoruz.?
Şirketlerine ait olarak Bandırma´da bulunup 1985 yılında hizmete giren Eken Oteli´de 90 odada 180, Hotel Eken Prestige´de 78 odada 156 yatak olmak üzere toplam 336 yatağa sahip olduklarını belirten Eken, şunları söyledi:
?Bandırma´da, toplam 11 otelde, yaklaşık bin yatak var. Ayrıca çoğu (1+1) olmak üzere çeşitli büyüklüklerdeki apart otellerin İçişleri, Turizm ve Tanıtma Bakanlıkları tarafından yapılmaları gereken denetimleri hemen hemen hiç gerçekleşmiyor. Bu durum da, yasa ve yönetmeliklere eksiksiz uyan otellerin işlerini olumsuz etkileyip haksız rekabete yol açıyor.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli