Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Gümüş, Balıkesirdeki sağlık kurumlarını anlattı

Gümüş, Balıkesirdeki sağlık kurumlarını anlattı

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, Sağlık Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü, Plan ve Bütçe Komisyonunda Balıkesirdeki sağlık kurumlarında yaşanan sorunları anlattı.

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, Sağlık Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü, Plan ve Bütçe Komisyonunda Balıkesir`deki sağlık kurumlarında yaşanan sorunları anlattı.
Gümüş`ün anlattığı en dikkat çekici konu, Balıkesir`li lerin devlet hastanesi randevu sistemini aradığında, Sağlık Bakanının Erzurum`lu olmasından dolayı, karşılarına Erzurum`un çıktığını açıklaması oldu.
Gümüş, "Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`nde Acil yok, yoğun bakım yok, onkoloji yok, radyoterapi yok, MR yok, laboratuarı yok, KBB`de bir kişi çalışıyor, dahiliyeci yok, heyet oluşturacak hekim sayısı yok. Sayın Bakan, hekimlerin dışarıdan geldiği için kadro açılmadığını işitiyoruz. Acaba AKP`li doktor mu bulamıyorsunuz?" sorusunu Sağlık Bakanına sordu.
Gümüş, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı`nın Plan ve Bütçe Komisyonunda konuştu
Dünya bilim ile ilerliyor gelişiyor. Ülkemizi bilimsel bilgiden mahrum bırakmaya, bu alanda dünya ile bağları koparmaya kimsenin hakkı yoktur. Bakınız, her ilde "bilim merkezleri" kurmaktan bahsettiniz. Diyelim ki binaları açtınız. İçine ne koyacaksınız Sayın Bakan? İnşaat yapmakla bilim ilerleseydi, herhalde dünyada kişi başı müteahhit sayısı açıdan en zengin ülke olarak bilimde en ilerde olmamız gerekirdi. Ancak öyle olmuyor. İllere birer bina yapıp içine teknoloji transfer etmekle bilim ilerlemiyor. Sayın Bakan, bilim ile teknoloji farklı şeyler. Bilimin içinde temel bilimler var. Beşeri ve idari bilimler var. Hadi bunları geçtik "bilim merkezi" değil teknoloji merkezi diyelim. Onun da yüksek teknolojisi var, bunlar için oluşturulacak araştırma laboratuarları var. Somut olarak ne planladığınızı anlatın Sayın Bakan. "Bilim merkezleri" bilimsel ve teknolojik gelişmeye dönük yerli çalışmalar mı yapacak? Cevap evetse, bunu hangi bütçe ile yapacak? Yoksa "bilim merkezleri" yabancı teknolojinin ülkedeki yerelliklere transferi ve uyumlu hale getirilmesine mi çalışacak? Eğer cevap buysa adını "bilim merkezi" koymayın. "Yabancı teknolojilere bağımlılık merkezi" koyun. Bilim, akademik gelişme ile gelişir. Akademilerin önünü tıkamayın, önünü açın. Üniversiteleri, piyasacı mantıkla ölçme ve değerlendirme gayretlerinizden vazgeçin.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli