Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Gümüştaş: Zeytinde dane bilgisi etkin planlama için isteniyor

Gümüştaş: Zeytinde dane bilgisi etkin planlama için isteniyor

Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Gümüştaş, ortaklardan alınan rekolte bayannamelerinde, bu yıl zeytine ait dane bilgilerinin istenmesini etkin bir planlama yapabilmek için Marmarabirlik tarafından istendiğini söyledi.

Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gümüştaş, ortaklardan alınan rekolte bayannamelerinde, bu yıl zeytine ait dane bilgilerinin istenmesini etkin bir planlama yapabilmek için Marmarabirlik tarafından istendiğini söyledi.
Gümüştaş, Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`nin bağlı olduğu üst kurum olan Marmarabirlik`in, üretici ortaklardan bu seneki rekolte beyanında yer verilmesini istediği dane adedi bilgilerinin etkin planlama hazırlığından kaynaklığını kaydetti.
Rekolte beyanında yer alması istenen dane adetlerinin istatiki bilgi dışında başka bir amaç taşımadığını ifade eden Gümüştaş, bu yılki rekolte beyannamelerinde dane adet bilgilerinin de rekolte beyannamesinde belirtilmesinden dolayı üretici ortaklar arasında yaşanan endişelerin yersiz olduğuna değindi.
Kooperatifimizce alımına başlanan 2011/2012 rekolte beyannamelerinde esas olan toplam teslimat miktarıdır şeklinde konuşan Gümüştaş, "Bağlı bulunduğumuz Marmarabirlik, etkin bir planlama yapabilmek için zeytine ait dane bilgileri bu rekolte beyan döneminde; iri boy (200-260 Kg/adet), orta boy (270-350 Kg/adet), küçük boy (360-460 Kg/adet), yağlık (tepe yağlık) şeklinde ayrı olarak beyannamede belirtilmesini istemiştir. Ortaklarımızdan istenen iri-orta ve küçük boy şeklindeki beyanlar sadece istatiki bilgi toplama amaçlı olup, ortaklarımız açısından bir bağlayıcılığı bulunmamaktadır. Ortaklarımızın bu konuda bizlere yardımcı olacağına inanıyoruz. Bu seneki ürünün bol ve bereketli olmasını diliyorum" dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli