Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

?Gün Dönümü? kutlandı

?Gün Dönümü? kutlandı

Vatandaşlar, temiz bir doğa, aydınlık bir gelecek için düzenlenen etkinliğe katıldı.

Vatandaşlar, temiz bir doğa, aydınlık bir gelecek için düzenlenen etkinliğe katıldı.
Asya, Avrupa, Amerika ve Anadolu´da farklı inançlardan tüm halkların sevinçle karşıladığı, Türkiye´de uzun yıllardan beri unutulmuş bulunan ?Gün Dönümü? Çanakkale´de kutlandı. Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği´nin 20 Aralık günü düzenlediği, gündüz dernek merkezinde gerçekleştirilen sergi söyleşi ve atölyelerle başlayan ?Gün Dönümü Şenliği - 2015/Kış?, akşam da Çanakkale´nin Bayramiç ilçesine bağlı Koşuburnu Köyü´nde düzenlenen açık hava konseriyle sona erdi.
Çanakkale Belediyesi, Küçükkuyu Belediyesi, Koşuburnu Köyü Muhtarlığı, Çanakkale Çevre Platformu, Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi, İda Dayanışma Derneği, Ayvalık Tabiat Platformu, GÜMÇED Edremit Şubesi´nin de destek verdiği şenlik, Küçükkuyu´daki dernek merkezinde düzenlenen ?Çocuklar İçin Resim Kursu? öğrencilerinin resim sergisi ve Alüminyum Rölyef Kursu öğrencilerinin alüminyum folyo kabartma sergileriyle başladı.
Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan´ın açılışını yaptığı sergiyi takas pazarı izledi. Parayla yeni ürün satın almak yerine, mevcut ürünleri değerlendirme düşüncesiyle ihtiyaç duyulmayan giysi, kitap, ev eşyası gibi ürünler, ihtiyaç duyulan ürünlerle değiş tokuş edildi. Hakan Gönül´ün ?Gönüllü Sadelik? konulu söyleşisi ile devam eden gündüz etkinlikleri, Hakan Gürbüz ile ?bedenleri ısıtmak ve zihinleri açmak için? Beden Ritim Atölyesi´yle sona erdi.
Koşuburnu Köyü´nde konser
Şenliğin ikinci bölümünde akşam gerçekleştirilen açık hava konseri vardı. Sıfırın altındaki sıcaklıkta Bayramiç´e bağlı Koşuburnu Köyü´nde düzenlenen konsere ilgiyi azaltmadı. Alanda yakılan ateşlerin ve süslenen ağaçların ayrı bir renk kattığı konserde, Koşuburnu Köyü ile çevre köyler ve şehirden gelen 500´ü aşkın izleyicinin yer yer coşkuyla katıldığı birbirinden nefis deyişler, semahlar, nefesler, zeybekler, klasik ve popüler şarkılar ve roman havaları birbirini izledi.
Gecede, Bölgedeki Kısacık Altın Madeni Projesine de dikkatler çekildi. Kazdağı´nın üstünün altından deha değerli olduğu vurgulandı. Kurşunlu Köyü´nden Bülent Özüren yaptığı konuşmasında, köylerinde yapılmak istenen feldspat madeni projesi ile ilgili hukuki mücadelenin olumlu sonuçlandığından ve davayı temyizde de kazandıklarından bahsederek, dayanışma ve kararlı mücadelenin önemine dikkatleri çekti. Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Dönümü kutlandı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli