Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Gün, dümenin başına geçti

Gün, dümenin başına geçti

AK Parti Paşaliman Adası´na çıkarma yaptı

AK Parti Erdek Belediye Başkan adayı Turan Gün, beraberinde partisinin ilçe teşkilatı ve belediye meclis üyesi adayları ile birlikte seçim çalışmalarında bulunmak üzere Paşaliman Adası´nı ziyaret etti.
Kapıdağ Yarımadası´nda yer alan kırsal mahalle ziyaretleri ile seçim çalışmalarına başlayan AK Parti Erdek Belediye Başkan adayı Turan Gün´ün durağı bu kez Paşaliman Adası oldu.
Erdek Feribot İskelesi´nden bindikleri gemiyle Paşaliman Adası yolculuğuna başlayan Erdek AK Parti heyeti, yolculuk devam ederken kaptan köşküne çıkan AK Parti Erdek Belediye Başkan adayı Turan Gün, gemi dümenine geçerek bir süre gemi kaptanlığı görevini üstlendi.
Yolculuğun sonunda Paşaliman Adası iskelesine inen partililer, Paşaliman Adası´nda bulunan 5 kırsal mahalle muhtarları ile vatandaşlar tarafından karşılandı.
Ada ziyaretine Paşaliman Kırsal Mahallesi ile başlayan Erdek AK Parti heyeti, mahalle sakinleriyle sohbet ederek sorunları dinledi.
Paşaliman Kırsal Mahallesi´nin ardından Balıklı, Poyrazlı, Tuzla ve Harmanlı Kırsal Mahallelerini ziyaret eden Erdek AK Parti heyeti, buluştuğu mahalle sakinlerinden beklentilerini öğrenme fırsatını buldu.
AK Parti Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan, mahalle sakinlerinden dinledikleri sorunların çözümü için ellerinden gelen her türlü çabayı göstereceklerini söyledi. 

Paşaliman Adası´nda yaşayan vatandaşların öncelikli talebi, kırsal mahalleler arası ulaşımı sağlayan yolların onarılması yönünde olurken, konuyla ilgili mahalle sakinlerine bilgi veren AK Parti Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan, adada sorunlu yolların geçtiğimiz yıl Ağustos ayında onarımının başlatılmasını beklerken, işin yapımını üstlenen firmanın işi bırakmasından dolayı adadaki yol sorununun çözümünün gerçekleşemediğini anlattı.
İşi bırakan firmanın yerine başka bir firmanın yol onarım işini üstlendiğini söyleyen Kayan, şu an Kapıdağ Yarımadası´daki kırsal mahallelerde yürütülen yol onarım çalışmalarının tamamlanmasıyla ekiplerin Paşaliman Adası´na geçeceğini belirtti.
Planlarında, adadaki 16 kilometrelik yolun onarımını Karayolları ağına sokmak olduğunu aktaran Kayan, bu iş gerçekleşmediği takdirde devreye Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ni dahil edeceklerini ifade etti.
Kayan, adada ayrıca imar sorunu olduğuna değinerek, bu işin AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yücel Yılmaz´ın seçimi kazanmasıyla çözümüne yönelik ilk adımın atılacağı bilgisini verdi.
Dere yataklarının ıslah edilmesinin de kendilerine aktarıldığını kaydeden Kayan, derelerde ıslah çalışmalarının başlayabilmesi için muhtarların Devlet Su İşleri´ne muvafakat vermesi gerektiğini hatırlatıp, çalışmaların ondan sonra başlayabileceğini dile getirdi.
Paşaliman Adası ziyaretinde, AK Parti Erdek Belediye Başkan adayı Turan Gün´de bir araya geldiği mahalle sakinlerine şöyle konuştu: ?Bir seçime gidiyoruz. Yerel seçimle yöneticilerimizi değiştireceğiz ama bu seçim sadece yerel sonuçlar doğuracak bir seçim değildir. Birilerinin niyetini bu seçimden yerel sonuçlar çıkarmanın çok ötesinde olduğunu görüyoruz. Biz bunu görmek ve ibret almak durumundayız. Yani sadece yerel seçime gitmediğimizin bilinci içerisinde sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. Bugün yönetimden arkadaşlarımızla Paşaliman Adası´nın tüm kırsal mahallelerinde halkımızla buluştuk sohbet ettik, sıkıntıları dinledik, onları anlamaya çalıştık. Biz herkesle temas etmek, herkese kendimizi ve hizmetlerimizi anlatmak misyonunu üstlenmiş bir teşkilatız. Ada özelinde partimiz adına hangi noktada olursa olsun aidiyet hisseden bütün herkes AK Parti paydasında paydaş olmalıdır ve bunu gönülden istemelidir. Herhangi bir arkadaşımızın ayrı bir telden çalması veya farklı bir düşünce içinde olması bizim için istemediğimiz bir durumdur. Bunun olmaması için yapılması gereken tüm fedakarlığı kardeşlik hukuku içerisinde yapmalıyız ve bu kırgınlığı, varsa kızgınlığı gidermeliyiz. Burada herkes AK Partililik ortak paydasında neyi varsa, hangi tecrübeye sahipse, hangi ihtisas alanında katkı sağlayacaksa ortak akıl havuzuna koyacak, bu paylaşımlar orda samimiyetle yoğrulacak ve oradan Paşaliman Adası´nda yaşayan insanların hizmet alabileceği bir yönetici profili ortaya çıkacaktır.?
Haber: Bülent Özgü



Anahtar Kelimeler: dümenin başına geçti
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli