Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Güncellenen öğretim programları öğretmenlere tanıtıldı

Güncellenen öğretim programları öğretmenlere tanıtıldı

Güncellenen öğretim programlarının öğretmenlere tanıtım süreci, Balıkesir İlinde 20 ilçede düzenlenen programla başlatıldı.

Güncellenen öğretim programlarının öğretmenlere tanıtım süreci, Balıkesir İlinde 20 ilçede düzenlenen programla başlatıldı.
Balıkesir Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen ?Edebiyat Dersi Güncellenen Müfredat Programı Tanıtım Semineri? MEB Maarif Müfettişleri Yılmaz Yazgan ve Murat Kurşun´un da hazır bulundukları törenle icra edildi.
Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ?Müfredat (öğretim programı) öğretmen rehberliğinde öğrencilerin edinmesi hedeflenen temel bilgi ve beceriler çerçevesidir. Müfredat yani öğretim programı, bir öğretmenin anayasasıdır. Bir vatandaş için ise müfredat, çocuğunun geleceğidir. Çünkü ülke çocukları öğretim programının temel felsefesi ışığında şekillenir. Peki, müfredatımız neden değişiyor? Aslında her şey değişiyor, hem de büyük bir hızla? Önemli olan biz bu değişimin neresindeyiz? Değişimlerden bî-haber miyiz? Değişimleri sadece takip mi ediyoruz? Yoksa değişimlere yön mü veriyoruz? Müfredatları geliştirme, yenileme ve güncelleme çalışmaları 2005 yılında başlamış; 2016-2017 eğitim öğretim yılının başından bugüne ise farklı bir boyut kazanarak 51 müfredat ekseninde kapsamlı bir yenileme (güncelleme, gözden geçirme, ikmal ve değişiklik) çalışması olarak hız kazanmıştır. Bakanlığımız, müfredat çalışmalarını yürütmek üzere Bakanlık uzmanları, akademisyenler ve aktif olarak görev yapmakta olan öğretmenlerden çalışma grupları oluşturmuş; bu süreçte, Şura kararları ve hükümet programları başta olmak üzere, farklı kurum ve kişilerce üretilmiş 350 farklı doküman ve rapor incelenmiştir. 72 program geliştirme toplantısı, 18 tanıtım ve tartışma toplantısı, 15 formatör eğitimi toplantısı, 15 öğretmen eğitimi çalışma toplantısı olmak üzere 120 toplantı yapılmıştır. Değişik zamanlarda ve farklı mekânlarda yapılan bu toplantılara 7.742 öğretmen ve akademisyen katılmış; 1.738 öğretmen ve akademisyen program geliştirme sürecine tam zamanlı olarak katılmıştır. 13 Ocak 2017 tarihinde Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından düzenlenen bir basın toplantısıyla kamuoyunun görüşlerine sunulan taslak müfredatlar, 27 gün süreyle
mufredat.meb.gov.tr adresinde incelemeye ve görüş bildirimine açık tutulmuş; 175.342 geri bildirim ve katkı mesajı gelmiştir. Aynı süreçte Bakanlığımız facebook hesabından 91.487 görüntüleme ve 31.268 etkileşim; twitter hesabından da 530 milyon görüntüleme ve 19 milyon 100 bin profil ziyareti gerçekleşmiştir.? dedi.
Güncellenen edebiyat dersi programı, Türk Dili ve Edebiyatı formatör öğretmenleri Cemile Lapanta, Fatih Acar ve Hülya Baydar tarafından Balıkesir´de görev yapan edebiyat öğretmenlerine tanıtıldı. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli