Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Güney Marmara çiftçisinin yüzü sulama projesi ile gülecek

Güney Marmara çiftçisinin yüzü sulama projesi ile gülecek

Manyas Ovası Sol Sahil Sulama Projesi inşası sürüyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Manyas Sol Sahil Sulama Projesi şantiyesinde incelemelerde bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yüklenici firmadan bilgi aldı.
105 bin 711 dekar alanın suya kavuşacağı proje tamamlandığında Manyas, Gönen ve Bandırmalı çiftçilerin arazilerindeki verim artacak. proje ile milli ekonomiye ise 61 milyon 840 bin liralık katkı sağlanmış olacak.
Kurban kesimi ve duaların okunması ile başlayan inceleme gezisinde yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Başkan Uğur, proje ile Manyas çiftçisinin kaderinin değişeceğini söyledi. Uğur, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile yeniden şantiyeye gelerek incelemelerde bulunacaklarını açıkladı.
Sağ ve Sol Sahil projeleri ile 300 bin dönüme yakın arazinin suya kavuşacağını açıklayan Uğur´a SETAŞ firması müteahhit vekili Mehmet Çarkıt tarafından bilgiler verildi.
Proje ile milli ekonomiye 61 milyon 840 bin liralık katkı sağlanacak
Projenin Susurluk Havzası içerisinde yer aldığını kaydeden Çarkıt ?Projemiz Manyas, Gönen ve Bandırma ilçesi sınırları içerisindedir. Manyas Ovası Sol Sahil Sulaması´nın Kuzeyinde Manyas Gölü, Ergili, Doğusunda Ilıcaboğazı, Güneyinde Çamlıköy, Haydarköy, Darıcaköy, Işıklar, Değirmenboğazı, Batısında Asmalıdere, Küçüksoğuklar mahalleleri yer almaktadır. Bu proje 29 bin 88 metre ana boru, 278 bin 929 metre yedek ve tersiyerler olmak üzere toplam 308 bin 18 metre tamamı boru sistem ile 105 bin 711 dekar araziyi sulayacak sulama sistemine hizmet edecektir. Arazide olağan dışı bir problem ile karşılaşılmadığı takdirde proje bitim tarihi 9 Kasım 2019 olarak belirlenmiştir? dedi.
Projenin 6 safha olarak planlandığını kaydeden Çarkıt, ilk bölümün 18 Mayıs 2018 tarihinde tamamlanacağını ifade etti.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli